Citiraj:
Autor Bubba
Ovaj thread je za Darwinovu IT nagradu godine.
Prvo se @OP cudi ko Mara krivom kurcu, a vec je 20 godina na forumu, sto 2Gb ne prolazi kroz 1Gb karticu, a onda ti trabunjas o "prevari i pljacki" a vec 10+ godina stari WiFi5 pusta vise od toga...
|
sorry ali nemaš pojma o čemu pričaš veliki dio korisnika je na a1 preko ht infrastrukture i do onta je sve ht-ovo ,ht nema nikakve namjere u skoro vrijeme ponuditi 2gb vezu,a zašto i bi digli cjene u večini kvartova nemaju ni konkurenciju mi pričamo o 2gb vezi,a sa druge strane ima ljudi kojima je san dobiti 100mb,ali ta prića nema veze s temom,dakle znaju da ljudima memogu pružiti 2gb ,ali ipak ih naplačuju i po meni to nije uredu,ja bi čak mogao primati 2gb prošle godine sam mjenjao komp,dobiti nemogu ,a plačati bi morao a što se tiće "N" standarda to je druga riječ za wifi 5 s ovim routerima što ti operateri nude pod wifi 5 jedva dobiješ 300,ako imaš sreće 350,činjenica je da 90+% ljudi doma ima kompove koji su sasvim solidni da ne velim vrlo dobri,ali eto imaju 1gb mrežnu,i zamjena mrežne kartice najčešće nedovodi do ničega,jer eto matične ploće nisu složene za te brzine interneta,što je očito tebi nepoznat faktor,ti misliš da je to tako da odeš u dučan kupiš mrežnu karticu 2gb i stvar je riješena ,e pa vidi iznenađenja to baš i nije tako bar u većini slučajeva i ovisi o starosti kompova ,a valjda ćemo se složiti da komp/laptop 3-4 godine nije star i zaostao da bi ga trebalo baciti u smeće,ponavljam nije greška to što nude 2b,greška je što su izbacili 1/500,i eto to je jedan od razloga zašto mi je u tjeku prelazak na telemach i vjerojatno do kraja tjedna će biti i izvršeno ,pa me ova tema više uopće neće zanimati,da su napravili kao što je telemach napravio osnovna brzina 1/500,ako hočeš 2gb nadoplati i dobiti ćeš,a ne jezičnim finesama staviti 1gb i 2gb u isti paket i naplaćivati 2gb,to je osobito izraženo kod produljenja ugovora ,bar u startu nikakve beneficije besplatni mjeseci popusti,vjerojatno bi dobio nešto da sam se natezao,ali imam šreću da je telemach uveo svoju optiku prije mjesec dana u ulaz,i da su pristali vratiti izlazninu iz a1 ugovora u mom slučaju u cjelosti 108 eura,12 mjeseci za 1 euro premium paket sa maxom,na to su me zvali iz a1 nisu ni probali me zadržati,dapaće praktički me otjerala na telemach na pitanje kako mogu naplačivati 2gb ,a davati 1gb,a onda je počela petljat da to nije 2gb paket nego Giga NET i po onom što su napisali na stranici brzine 1,4 do 2gb je taman toliko da nemožeš raskinuti ugovor ili tražiti smanjenje cijene zakonski na ono 70% od ugovorene brzine,i vidiš u tome je prevara jer te formulacije je trebao netko smislit i izračunat,a žalosno je da je to HACOM amenovao,ali nažalost nije ni čudno.
p.s. tema je počela sa pitanjem čovjeka koji je odjednom dobio vezu od 2gb a ima komp sa mrežnom od 1gb i jeli može što napraviti da dobi 2gb ,a da nemora kupovati novi komp kolko sam svatio i svi mi možemo jedino iz vlastitih iskustava mu pokušati pomoći,moja iskustva su takva da na nekim kompovima ugradiš 2,5gb karticu i radi,ali u večini slučajeva dobijaš i dalje 1gb ,usb mrežne kartice su u startu rizične ima ih dobrih ,a ima i katastrofa,
nažalost ove druge su brojnije i opet brzina ovisi koji usb imaš na kompu jeli 3,0 ili 3,1 ili 3,2 i kod onih najboljih,dali će komp raditi bolje sa 2gb vezom,vjerojatno neće,ja imam već 6 godina 1gb(kao testni korisnik sam dobio fritza u samom početku 1gb usluge od ht-a) i mogu reći vrlo vrlo rijetko sam naletio na nešto gdje sam mogao iskoristiti punu brzinu, " nas" mi je stalno uključen na link agregacion znaći dvije mrežne po gigabit spojene u jednu liniju preko swicha,u isto vrijeme s njega idu simo tamo 10-20 stvari, netflix,max, disney+ i skyshowtime gledamo žena i ja istovremeno na različitim uređajima i sve to vrijeme nismo došli do limita 1gb veze