View Single Post
Staro 30.06.2024., 18:22   #1158
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
@BUG
Jeli možda znaš dobrog elektroničara servisera ?
Ako imaš / znaš onda ima šanse
Asus RT-AC86U pati od niza štoseva za koje je kriva tehnologija kao takva, pojednostavljeno rečeno sprava se manje - više kuha,
kao posljedica toga thermal pad - ovi se "cijede" i ispuštaju bljak uljnu tekućinu po pcb - u,
isto tako elektroliti idu k vragu a em ih nema puno em su one blesave smd varijante,
Pogledaj onu fotku PCBa, ovi roza i plavi kondići su polimer, ti se ne isušuju. Jedini klasični elektrolit izgleda onaj s crnim natopisom na ulazu u naponski dio, a ti rijetko odlaze.
Ja bih se prije kladio na ispravljač

Citiraj:
To do:
- pažljivo rastaviti i pri tom slikati kako su bile spojene antene na pcb
- do kraja rastaviti i alkoholom očistiti uljno smetje
- staviti nove thermal pad - ove odg. dimenzija i debljine
- promijeniti elektrolite
- sve sastaviti kako treba
- opcionalno staviti iz vani (barem jedan) 5V ventilator da router manje kuha
- usput provjeriti i napajanje koje je specifično za te serije Asusa, DC 19V 1.75A
To što si nabrojio je više posla/novaca nego što košta neki novi router.
Neisplativo, to nitko neće raditi za 50€.

Za usporedbu, nedavno sam rashodovao Archera C9, sličan BCM chipset, 2x1GHz koji je radio jako dugo. Vrlo sličan PCB, radio je godinama, toliko se grijao da je plastika sva požutila i počela pucati na nekim dijelovima. Radio je stabilno kao i prvog dana. čak se niti thermal padovi nisu isušili. Iz radoznalosti sam ga otvorio, odlemio kondiće i izmjerio. Kapacitet i ESR su bili u tolerancijama.
Taj router vukao je iz zida 10W u idle, gore spomenuti Asus je sigurno tu negdje, to se mora grijati ko mala lemilica

@BUG
IMHO, taj router tjerati dok ide, kad počne zafrkavati, rashodovati i kupiti novi.
c-shadow je online   Reply With Quote