Citiraj:
Autor tomek@vz
Gle nemoj to shvatiti kao kritiku u smislu da kenjarim po tebi nego ti dajem konstruktivnu kritiku kako da si dugorocno olaksas posao. S obzirom na opisanu situaciju nisi bas u zavidnoj poziciji al to je ono klasicno ajmo ustedit na sistemasima a jedan koji nekaj malo zna mora raditi sve i onda je sranje kad se nesto skrsi jer osoba koja nije radila po nekakvom standardu nije uzela neke stvari u obzir i onda jos ta ista osoba najebe a ne poslodavac koji je losim odlukama doveo do te situacije. Uglavnom da ne pisem post na neznam kolko stranica - edukacija/skole/certifikati ti ne znace nista ako nemas volje i vremena privatno se informirat i uciti, istrazivat. Pogotovo u IT-u je to hebeno bitno. Ja sam ti najobicniji Tehnicar za vozila i vozna sredstva i propali stundent Prometnog Fakulteta (cestovni smjer naravno) - jedno sto imam je LPIC-1 koji sam morao napravit kad sam dosao u Minhen k trenutnom poslodacu u sklopu mini DevOps akademije a eto me medu top 5 Linux admina u globalnoj megakorporaciji plus sa projekta na kojem sam trenutno zadnjih 5 godina za grad Minhen me on prem Management neda u nijedan drugi projekt unutar firme. Svo znanje koje imam sam skupio privatnim istrazivanjem, cackanjem a kad sam poceo raditi ovaj posao sve se to presaltalo na 200% em zbog ogromnog obujma tehnologija i rijesenja em sto sam vidio da se na vecinu kolega nisam mogao osloniti makar sam bio junior a kolega senior. Samo sto sam ja imao srecu imati jebeno dobro mentora (Senior Windows Admin) i jednog kolegu System Arhitekta koji je vec 15 godina na istom projektu i koji je razvio 90% kompletnog sustava. U IT-u je puno filozofa al kvalitetne ljude je lako prepoznat i svi odreda su geekovi na odredeni nacin  . Sve ovo ostalo je samo tu radi love i nemaju nimalo interesa za posao makar imaju sve moguce fakultete. A kad se dogodi zesce sranje imas pravo jednom pogadat tko rijesava probleme i eskalacije  . Tak da - chin up, gledaj to kao priliku za ucenje i nesto mnogo vise dugorocno gledano.
|
Ne, ne shvaćam tvoju kritiku kao kenjanje po meni. Pa shvaćam tako ne bi više ništa napisao jer bi bilo "opet kenjaju po meni". Naprotiv, pišem kako sam riješio tj. kako sam znao za prvi puta pa ako ima ljudi koji hoće pomoći super.
Da, ja sam voljan učiti (inače završio ekonomsku, morao sam ili to ili upravnu upisati, izravan upis radi zdrav. problema). Kasnije radio u grafičkoj djelatnosti (naučio kod čovjeka gdje sam radio), pa onda krenuo više u info vode. Krajem 90-ih nije bilo tak puno stvari na internetu a i internet je bio na žgance kako kažem. Sve sam uz volju naučio.
Sjećam se kada sam krenuo s Linuxom (frend mi je dao Ubuntu 4 kaže to ti je super i lagano da kreneš). Pa onda uz bivšeg šefa programiranje gdje sam otkrio HTML, pa ASP a kasnije PHP.
Samo ti i ostali pišite na postoje i dajte kritiku. Tako ću i ja naučiti a i ostali koji budu imali takav ili sličan problem.
Zato ima homelab gdje isprobavam sve i svašta, i podižem x puta jednu te istu stvar kada vidim da sa sjebao stvar (ok, ostane ta aktivna da je probam izvući, ali ide druga instanca iz početka).
Kod mene u firmi ne treba sistemac, njima baš treba informatičar tj. katica koja bu riješila problem ako se komp ne pali, instalacija apova, pomoć u excelu,...
Jbg. Posao je takav, ne bunim se, volim posao.