Citiraj:
Autor tomek@vz
Razlog vise nauciti se odmah kak spada i prede ti u pozitivnu naviku  Ako nemas vremena i zelis na brzaka nekaj sprobat - taj dio kuzim al moj je savjet uvijek u startu obavit stvari kak spada jer to "na brzaka" se najcesce pretvori kod mnogih (ne svih) u losu naviku. 
|
Sve to stoji. Samo kaj ja na poslu nemam sistemašenja i takvih stvari pa onda doma radim tj. učim ako mi zatreba.
Na poslu je složi komp da radi, održavaj programe, mrežu (da je internet dostupan), nazovi firme koje održavaju svoje programe kada nekaj ne radi i tak. Ništa pretjerano.
Je da sam napravio aplikaciju prvo za svoj dio posla (vođenje opreme gdje je kod koga) pa sam je proširio i na ostatak ureda da ne vode evidecije po papirima. Kod mene je instaliran LAMP i aplikacija koju sam pisao i dalje pišem. Jednostavno nisam imao vremena recimo proučavao Odoo i slična gotova rješenja jer gledajući vidio sam da bi potrošio puno vremena.
I zato sam krenuo u pisanje app i da kolegama izbacim razne excel tablice koje nisu samo njima važne (jer ako ih nema na poslu onda treba naći što i gdje bilježe). Malo je kaos bio dok sam došao.
Tako da mi ostaje doma da uronim malo dublje u samu materiju sistemašenja, mreža i slaganja svega i svačega. Je da napravim greške pa onda pokušavam popraviti i sve.
Računaj da nisam završio ni fer ni tvz nego više manje skupljam tj. učim u hodu. Je da sam prošao u Algebri program sistemski i mrežni administrator te djelomično za baze podataka. S time sam dobio više nego što sam znao tj. naučio na netu.
I zato pitam ako ne nađem rješenje i skupljam što i kako. Vidim nekad da sam odradio krivo pa radim ispočetka da bude ispravno.
Moji me na poslu vide da sve znam (ono što njima treba) a opet znam da je to samo tek zagrebana površina.