View Single Post
Staro 25.06.2024., 17:09   #395
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Koristiš defoltni besplatni Copilot ili pro verziju? Ako će ljudi masovno plaćati 20 eura mj. pro verziju onda možda ova silna ulaganja i imaju smisla.
Besplatni. Caka je ako ti sistem zadovoljava da imaš 40 TOPS, onda te zaboli za pro, treniraš lokalno (ovaj primjer je s laptopa s premalo TOPS da koristiš lokalni model, al svejedno možeš ubacit sliku od sheme i da ti on pročita).
Ovaj copilot je instaliran iz microsoft store.

Analiza neke električne sheme je dugotrajan proces, da to samo nacrtaš pa ubaciš u simulator ti treba puno vremena, a vrijeme je novac. Ovo je samo jedan primjer. Kaj ja znam recimo trebam linearnu interpolaciju il ekstrapolacij nečega, ono upišem u copilot i baci mi dobar rezultat (GPT nije), treba mi tri godine da to ručno sam izračunam.

Stvarno može pomoć u puno toga, al svejedno dobijem proljev na sam naziv AI, nema to veze s intelegencijom, to je trenirani model, al da ga možeš koristit za svašta, možeš.

Ono recimo za vježbu, zbog posla znam bit po terenima di mi hoteli il mjesta nemaju teretanu, ono složi mi program da vježbam sam bez utega....i tak, mašta je granica.
ekipa ga koristi i za tinder...nije u svemu AI dobar, al recimo da sam čitao istraživanje gdje je bolji u procjeni melanoma iz slike nego dermatolozi....za neke stvari je loš, naprimjer prijevodi
markecSMB je offline   Reply With Quote