Ugradjuje ga i SGI u svoje Prism vizualizacijske workstatione. Ugradjuje i Itanium, pa to dovoljno govori o svemu. Tvoj komentar da ugradjuju ATI u renreding polja... Well, buduci da si mi namignuo biti cu ugodan i samo ti vratiti namig

; ATI u rendering polju/farki ima utjecaj na konacne performanse renderiranja isto kao i Niko Kranjcar na igru hrvatske reprezentacije. Ako su losi drajveri, stvar ce ispasti jos gore...
Quantum3D je krajem 2000. izdao AAlchemy TX 8464 karticu s 16 VSA-100 chipova i gigabajtom RAM-a. Dakle, to je bilo pocetkom 2001. (zanemarimo vremensku paradoksalnost koja je tu usporedbi radi), kada su zadnji Thunderbirdovi izlazili a prvi Willamettei se poceli pojavljivati. Netko tko je vise pratio nVidia/ATI trziste ce ti reci glavne pulene tada, koji su, ako me pamcenje sluzi, imali uvrh glave 64MB RAM-a. Takve kartice, u praksi, ne sluze nicemu. Preglomazne su pa srcu struje da boli glava, ispdaju iz svih standardnih specifikacija pa zahtijevaju posebna kucista i hladjenja a svakim danom izlaze sposobniji akceleratori. Sve da ES i koristi ATI, to i nema puno veze s ozbiljnom primjenom simulacija, jer ukljucuje PC, sto je neozbiljno po definiciji.
Naravno, moji naoko ekstremisticki stavovi nisu takvi kakvima se cine na prvi pogled, nego se samo osvrcu na cesto glorificiranje PC-a kao IT grala. Da, i veliki koriste PC, nVidiu, ATI, M$ i slicno, ali ono na cemu tuku lovu PC-a, ATIja, M$-a i nVidie nije vidlo...