Citiraj:
Autor Mommistake
Ova felga je tubeless ready, baš zbog te trake.
Trebaš, tubeless ventil (sličan francuskom) i mlijeko, to je to. I ako već hoćeš zamjeniti tu traku (mada mislim da je TR felga), trebaš tubeless traku (doslovno izgleda kao izolir traka).
I vanjsku gumu, naravno.
Ja nisam 8 mjeseci probušio gumu, tak da, nešto krivo sin radi, možda malo previše napumpate gumu ako se vozi van ceste.
|
Sin sve krivo radi ali uglavnom je bušenje rezultat nečega što se zove "
babin zub" (8/10 slučajeva) i "snake bite" (2/10 slučajeva) jer voli voziti s malim pritiskom. Sin je divljak i odavno ga već ne mogu pratiti na biciklu.
Sve bi to bilo super da nauči sebi promijeniti gumu, ali neće. Retardacija današnjih generacija. Ja sam s 15 znao rastaviti bicikl do najmanjeg vijka i onda ga sastaviti.
Da se nastavim na ovo, vozim tubeless već dugo. Prve sam slagao sam a sad vozim tvorničke. Znam kako se slaže tubeless, zbuno me samo naziv "Tubeless System" jer i sam vozim Gianta (XTC) a njemu u specifikacijama piše "Tubeless ready" i traka je drugačija. Dodatno me zbunio ovaj post na internetu gdje čovjeku savjetuju da skine tu traku i stavi drugu. I sam ponekad pokupim babin zub ali to se samo zakrpa kad ga izvadim.