View Single Post
Staro 20.06.2024., 00:49   #116
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Pa čoek se ponadao da je istina kad su napisali "sigurna p2p komunikacija i bez pristupa 3. ili 4. strane.
A kad ono, došla komanda otvaraj komunikaciju opskurnim 123 službama ili ćemo te srušit / zabranit / etc.
Zasto mislis da se radi o "opskurnim sluzbama"? Postoji jasno definirana procedura kako, kada i pod kojim uvjetima se takav pristup moze dobiti. S obzirom da se radi o multinacionalkama, nije vjerojatno da ce netko iz vlastitog hira i bez vjerojatnog uzroka moci doci do tvojih prostih slika i misli, a kamo li ih onda iskoristiti za nesto.

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
@Bubba slažem se s tvojom logikom ali se ne slažem s činjenicama.
Ummm... kako se mozes "ne slagati sa cinjenicama"?

Citiraj:
Povijest nas je također naučila da se moć gotovo uvijek zlorabi.
Onda ti je valjda jasno da se to moze i sada, bez zakonskog okvira.

Citiraj:
Da je to bitna stvar dovoljno je da se zapitaš zašto svi mi više-manje pazimo šta pričamo jedni pred drugima.
Da? Pa nisam bas primjetio, moram ti reci. Imas Hodove za zivot. Imas Hodove za binarne, trinarne, multilateralne ili kakve vec. Imamo bacanja po podu za Gazu, Ukrajinu, Gazimestan i ne znam koga vec ne. Imas (ili si imao) zlostavljanje zena pred bolnicama iz xyz razloga. Ne vidim da se bas nesto "pazi" sto se prica kada se o vrlo osjetljivim temama imaju javni diskursi i, jos gore, besplodne i iritirajuce parade. Tako da... Nemam taj dojam u svojem drustvu.

Citiraj:
Također ima puno privatnih firmi koje uvjetuju da imaš privatni mobitel i “vacap” za kolaboraciju ili ga (prešutno) odobravaju. Možemo misliti o tome što hoćemo ali to je tako.
Jasno. Ima isto tako puno privatnih drustava koje ocekuju da imas aplikaciju na svom aparatu koja ti radi screen shotove, ima keyloger i ne znam sto sve ne.

Jesi li pod prijetnjom lisenja zivota natjeran da radis u takvim drustvima?

Citiraj:
Sve je to nebitno. Vjerojatno se sve te poruke ionako (već dugo) vide. Sada to žele ozakoniti i olakšat si pristup.
Ili, pazi... tome nije bas tako (o)lako.

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Hoćeš reći da je pravo na privatnost "pravo na vlastite uvjete" ?
Doslovce si citirao sto sam napisao i izostavio kljucne rijeci, pa cu ti pomoci.

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
A temeljem cega ti polazes pravo na vlastite uvjete koristenja na javno dostupnom servisu trece strane?
Citiraj:
Autor Deamon101 Pregled postova
Ovo je jednodimenzionalno pravno uskogrudno sročeno gledište.
Jebiga, grozno je kada ti se ne svidjaju pravila koja su samostalna trgovacka drustva i zakonodavci odredili u nekriticnoj infrastrukturi kojoj je primarni cilj komocija.

Citiraj:
To je neotuđivo prirodno pravo (uz ostala prava) na kojem se mora inzistirati inače više nismo ljudi nego...ne znam koja bi bila prava riječ. Bez epiteta ću biti.
Tvoje "neotudjivo prirodno pravo" je da koristis Vocap, platformu trgovackog drustva Meta, sve za djabe, ali da postavljas uvjete tog koristenja onako kako se tebi svidja?

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote