Citiraj:
Autor Nikky
Pa čoek se ponadao da je istina kad su napisali "sigurna p2p komunikacija i bez pristupa 3. ili 4. strane.
A kad ono, došla komanda otvaraj komunikaciju opskurnim 123 službama ili ćemo te srušit / zabranit / etc.
|
Zasto mislis da se radi o "opskurnim sluzbama"? Postoji jasno definirana procedura kako, kada i pod kojim uvjetima se takav pristup moze dobiti. S obzirom da se radi o multinacionalkama, nije vjerojatno da ce netko iz vlastitog hira i bez vjerojatnog uzroka moci doci do tvojih prostih slika i misli, a kamo li ih onda iskoristiti za nesto.
Citiraj:
Autor medo
@Bubba slažem se s tvojom logikom ali se ne slažem s činjenicama.
|
Ummm... kako se mozes "ne slagati sa cinjenicama"?
Citiraj:
|
Povijest nas je također naučila da se moć gotovo uvijek zlorabi.
|
Onda ti je valjda jasno da se to moze i sada, bez zakonskog okvira.
Citiraj:
|
Da je to bitna stvar dovoljno je da se zapitaš zašto svi mi više-manje pazimo šta pričamo jedni pred drugima.
|
Da? Pa nisam bas primjetio, moram ti reci. Imas Hodove za zivot. Imas Hodove za binarne, trinarne, multilateralne ili kakve vec. Imamo bacanja po podu za Gazu, Ukrajinu, Gazimestan i ne znam koga vec ne. Imas (ili si imao) zlostavljanje zena pred bolnicama iz xyz razloga. Ne vidim da se bas nesto "pazi" sto se prica kada se o vrlo osjetljivim temama imaju javni diskursi i, jos gore, besplodne i iritirajuce parade. Tako da... Nemam taj dojam u svojem drustvu.
Citiraj:
|
Također ima puno privatnih firmi koje uvjetuju da imaš privatni mobitel i “vacap” za kolaboraciju ili ga (prešutno) odobravaju. Možemo misliti o tome što hoćemo ali to je tako.
|
Jasno. Ima isto tako puno privatnih drustava koje ocekuju da imas aplikaciju na svom aparatu koja ti radi screen shotove, ima keyloger i ne znam sto sve ne.
Jesi li pod prijetnjom lisenja zivota natjeran da radis u takvim drustvima?
Citiraj:
|
Sve je to nebitno. Vjerojatno se sve te poruke ionako (već dugo) vide. Sada to žele ozakoniti i olakšat si pristup.
|
Ili, pazi... tome nije bas tako (o)lako.
Citiraj:
Autor Neo-ST
Hoćeš reći da je pravo na privatnost "pravo na vlastite uvjete" ?
|
Doslovce si citirao sto sam napisao i izostavio kljucne rijeci, pa cu ti pomoci.
Citiraj:
Autor Bubba
A temeljem cega ti polazes pravo na vlastite uvjete koristenja na javno dostupnom servisu trece strane?
|
Citiraj:
Autor Deamon101
Ovo je jednodimenzionalno pravno uskogrudno sročeno gledište.
|
Jebiga, grozno je kada ti se ne svidjaju pravila koja su samostalna trgovacka drustva i zakonodavci odredili u nekriticnoj infrastrukturi kojoj je primarni cilj komocija.
Citiraj:
|
To je neotuđivo prirodno pravo (uz ostala prava) na kojem se mora inzistirati inače više nismo ljudi nego...ne znam koja bi bila prava riječ. Bez epiteta ću biti.
|
Tvoje "neotudjivo prirodno pravo" je da koristis Vocap, platformu trgovackog drustva Meta, sve za djabe, ali da postavljas uvjete tog koristenja onako kako se tebi svidja?