Evo iskustva za nekoga tko bi eventualno trazio stalak za 2 UW monitora.
Davno kada je izasao kupio sam Xiaomi 34' UWQHD monitor za svoj privatni komp jer je imao odlican omjer ulozeno/dobiveno. Ostali 34' UWQHD monitori su bilo poprilicno skuplji.
U medjuvremenu sam promjenio posao, radim iskljucivo od kuce. Za sluzbeni laptop sam koristio laptop screen + nekakav 24' Philips koji je bio poprilicno los, 2 tipkovnice i 2 misa i to je bilo onak bezveze.
I jednog dana odlucio to malo posloziti, nabaviti jos jedan Xiaomi 34' UWQHD i koristiti jednu tipkovnicu/mis za oba kompa.
Znam da Xiaomi nije bas neki uredski monitor, ali posto sam htio da setup izgleda "dobro" nisam htio monitor razlicitog designa da je to onda opet "kupusara".
A s obzirom da ne radim nikakvu obradu videa/slike i slicno (manje vise office alati + SQL Developer/Dbeaver + CLI) za te potrebe je i vise nego dobar.
Uglavnom, kako ti monitori imaju noge koje dosta ulaze u prostor stola odlucio sam na stalak koji bi drzao oba monitora.
Nema bas neki preveliki izbor nosaca koji mogu istovremeno nositi 2x 34' UWQHD monitora, te sam na kraju kupio ovaj:
https://www.arctic.de/en/Z2-Gen-3/AEMNT00053A
Stalak ima dosta solidno rijesen cable managament, OK izgleda i nosi monitore bez problema.
Ali podesavanje tilta monitora je katastrofalno jer u biti svi zglobovi podesavanja se stezu/otpustaju putem nekakvog malog imbusa, ali zglob/mehanizam odgovoran za tilt monitora jednostavno nije dovoljno kvalitetno/robusno napravljen za tezinu 34' UWQHD tako da manje vise moras taj imbus maximalno stegnuti, a onda vise i ne mozes tiltati monitor. Ukoliko ga malo otpustis da bi mogao podesavati tilt onda se on jednostavno tilt downa sam od sebe jer ne moze dobro podnjeti tezinu monitora.
Tako da za podesavanja tilta trebas jednu osobu da drzi monitor u tilt polozaju koji zelis, drugu osobu koja ce taj imbus dobro stegnuti i nakon toga nema vise podesavanja

Ako probas malo podesiti tilt nakon toga samo ce se spustiti dolje sam od sebe zbog tezine.
Ostalo sve super jedino je to tilt podesavanje katastrofalno slozeno. Iako je stalak specificiran da nosi 2 UWQHD monitora tilt za to nije dovoljno dobro konstruiran.
Dolje slika kako to izgleda. Lijevi monitor je spojen na privatni desktop, desni je slozen na sluzbeni laptop. Znaci nije dual monitor setup

Jedna tipkovnica i mis za oba kompa, koristim Mouse Without Borders za switchanje izmedju kompova.
Stalak dodje i sa nekim USB hubom, ali to nisam montirao jer mi ne treba.