poz.
bokte sta je ovo

. kao netko tko nema pojma o D&D i nikad to nije igrao niti upoznao ljude koji su to igrali, ovo mi je kvantna fizika.
poceo sam citat manuale i guide-ove po netu da skuzim neke stvari i nesto sam pofatao jer svida mi se igra i htio bi to igrati, ali neke stvari jos uvjek ne kuzim, u potpunosti.
npr. imam fighter-a, sa DEX 12 i ability score mod +1. jel to znaci da ako nosim medium armor i dalje nemam nista negativno jer mi je DEX samo +1, a medium armor limitira na max +2?
dali mi taj limit do max +2 limitira i bonuse unutar DEX-a aka acrobatics (+3), sleight of hand (+4), stealth (+3)?
i sto je sa proficiency bonus (+2). on se koliko sam shvatio dodaje na skille-ove koji imaju oznacenu zvjezdicu i nema veze sa gore spomenutim problemom medium armora?
nisam se dotaknuo spell-ova jos previse, gdje mi bas nis nije jasno lol.
slozio sam bio bard-a za krenut igrat, al mi je bilo tolko komplicirano da sam specao u fightera, samo mi je ostao background na charlatan jer to nazalost nemres mjenjat i neznam kolko mi "loseg" to nosi down the line, odnosno kolko bi mi "bolji" bio lik da je to na soldier.