View Single Post
Staro 10.06.2024., 09:29   #42
Full Throttle
Premium
Moj komp

Full Throttle's Avatar

Datum registracije: Dec 2009
Sumnjam da je do sistema jer mi sad nakon zamjene matične nema rušenja Windowsa.
Mislim da dok ne budem siguran da hardver nije problem nema govora o reinstalaciji, pogotovo zato jer bude mi trebalo dosta vremena da sve poinstaliram i vratim postavke.

Nakon testiranja postavki memorije situacija je sljedeća:
- ako su postavke na Auto (2400Mhz, 1.25V) nema nikakvih problema. restarta bez problema i pali nakon gašenja bez problema
- bilo koji od 2 XMP-a stavljen dolazi do problema (1.35V). ponekad i uđe u winse i radi, al gašenje pa paljenje uvijek znači BSOD
- s timingsima se neću zezat. fakat se ne kužim u to pa nema smisla. probal sam dignuti voltažu do max 1.45 da vidim dal bude stabilnije, al nije pomoglo

e sad, po svemu ovome izgleda da RAM ima izvjesnih problema. moje pitanje je kaj se mora dogoditi da se može reklamirati, jer po svemu sudeći ne mogu dostići deklariranu brzinu?
Prije su svi 4 radili na XMP profilu i 2933 Mhz brzini. U poslu cijelo vrijeme loadam gro podataka u RAM i dosta mi je bitna brzina pa se ne bi baš zadovoljavao s ovim minimalnim brzinama.

Još budem svakak uzel sve module i testiral u drugome kompu kak se ponašaju s XMP profilima...

Zadnje izmijenjeno od: Full Throttle. 10.06.2024. u 09:38.
Full Throttle je offline   Reply With Quote