Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.06.2024., 23:55   #73636
delavi
Banned
Moj komp

Datum registracije: Apr 2020
Vidim da se spominje Scross u nekoliko tema a ja ga sad imam godinu dana (kupio novog), model izašao čini mi se 2022g. (1.4 turbak, mild hybrid). Dat ću prednosti i mane ali to je uvijek subjektivno pa nek bude na znanje.

Prednosti:
- povoljna cijena za današnji pojam - 24500€ za srednju opremu (GL+) plus senzori za mrtvi kut - obzirom što sve nudi i na pouzdanost to je best buy u klasi
- solidna oprema već u srednjoj ponudi, ima praktički sve samo se retrovizori ne sklapaju automatski već je na gumb. Koža na sicevima i panoramski krov te woofer idu u najboljoj opremi.
- odličan motor - jako dobro vuče, auto nije težak, ima taj mali strujić koji mu pomaže za turborupe i ubrzanja. Sam se puni kod kočenja.
- pouzdanost - tu ne treba puno trošiti riječi. Japanski benzinci su top. Nema tu nekih kvarova osim ako si baš pehist. Nisam čuo od mehaničara da auto ima neku boljku.
- solidan dizajn za japanca - nije alfa ali prednji kraj prati trendove a zadnji je retro što mi je fora. Ja sam stavio mat crne felge na tamno sivu boju auta i to ga je još diglo. Orignalne alu felge su bezveze.
- ima dosta prostora za te dimenzije pogotovo na zadnjoj klupi gdje i viši muškarac neće biti skučen. Frend od 190cm komotno stane iza. Nije ko u salonu ali je ok.
- potrošnja - jako je štedljiv - na otvorenoj cesti smiješno troši, ima 6 brzina i to mu je taman. U gradu ga stišćem često jer tak volim pa ne ide preko 8.1l prosjek a gradska vožnja mi je 90% vožnje u godini. Neko ko se normalno vozi i samo po gradu bi prošao i sa nekih 7l ili malo više.
Pričamo o benzincu.
- volan je dosta precizan pogotovo u odnosu na prošli model a i udobnost je sasvim ok za klasu

Mane (neke su uvjetno rečeno mane jer treba uzeti povoljnu cijenu u obzir):
- plastika unutra nije top ali nije ni loša...onak japanska, stim da sam u mazdi 3 s osnovnom oprenom imao i goru. Ova je samo solidna ali nije ko u švabama.
- mjenjač je klasično japanski....dakle opet nije kao kod švaba ali kad se navikneš ok je....ne zapinje nigdje..bar meni ne.
- neki se žale na buku preko 130kmh ali meni je to prosječno, ja ionako od muzike baš i ne čujem neke šumove
- infotainment je loš...update je riješio malo brzinu sučelja ali i dalje nije baš bajka. S tim da mi preko bluetooth donglea radi solidnije odn. ne prekida. Pioneer je zadužen za zvuk ali u tom autu je prosječan. Bolji zvuk imaju mazde 3 ili npr. novi Crossland kojeg vozim od firme. Pogotovo bas.

Ak se još nečeg sjetim, napišem.

Zadnje izmijenjeno od: delavi. 09.06.2024. u 00:01.
delavi je offline   Reply With Quote