Citiraj:
Autor IHrvojeI
Da, da od snydera filmčina... i ja sam ga nekoliko puta pogledao jer obožavam zombie filmove koliko god da bili glupi. Ovaj je pravo strašan i bez praznog hoda i prava je šteta što nema "nastavka". ...
Nikad mi nije bilo jasno tj nikad nisam mogao nać razlog zašto bi ovi spori zombiji uspjeli poharat cijeli svijet ili kontinent - i svejedno gledam takve filmove.
|
Remake gledao samo jednom i bio odličan, a original mi je topčina bio prvi put kad sam ga gledao, jos u srednjoj prije 20g, na drugo gledanje desetak godina kasnije tak-tak, no ima i puno verzija, mozda nisam istu skinuo.
Poslije zapravo od Romera sam najviše gledao, bar 5 puta, Day Of The Dead, i on mi se istisnuo na vrh njegovih zombie filmova, film je kritika tih međuljudskih odnosa u zombie apokalipsi, iz čega su 28 dana poslije i Walking Dead sve napravili.
Apropo tvoje zadnje rečenice, to je i mene teoretski mučilo, no u Dayu je kao setting priče da na svakog živog dolazi 50 000 zombija, i to mi je zastrašujuća pomisao, tog potpunog beznađa postojanja u takvom svijetu.
Nažalost Land je bio, tak, nedobar, Romeru su palicu kreativnosti drugi zasluženo zgrabili.