Citiraj:
Autor Disco
Mislim da neće biti ovoga na netlifxu, ST je paramountov ili CBS, štogod.
Ali zna se gdje ih ima.
Tu su malo Kate i Jerry popričale o svom odnosu, naravno odvojene. 
|
Šteta... Iskreno, ne da mi se to loviti na webu i gledati na kompu, radije bih se zavalio pred TV i pogledao to kako treba.
Inače, teško je ljutiti se na Mulgrew, barem sa moje strane. Ovo nije bila klasična priča o ljubomori i želji za pozornost, jer se Mulgrew uistinu ponašala kao kapetan, sa ili bez Jeri Ryan. Evo jedne priče koje sigurno niste znali, a dogodila se na samom kraju snimanja serije 2001. godine. Naime, upravo su snimili zadnju epizodu "Endgame" i sve je bilo više-manje gotovo. U stvari, većina glumaca je već bila gotova, trebalo je samo dopuniti close-up kadrove sa Kate Mulgrew & Alice Krige, Borg kraljicom. Ponajviše ipak sa Mulgrew, obzirom da je glumila dvostruku ulogu (sebe u mlađim danima kao kapetanicu ali i onu stariju, admiralicu koja se vratila u prošlost) što je onda u ono vrijeme zahtjevalo više tehnike i komplicirane montaže kako bi obje mogle biti na jednom mjestu.
Uglavnom, snimali su Mulgrew na zapovjednom mostu Voyagera, i odjenom je režiser viknuo "REZ, gotovo" a Mulgrew je ostala sjediti u kapetanskoj fotelji, gotovo nesvjesna da je serija ovog trenutka završila. Te sekunde kad je bilo gotovo, na most Voyagera je izašla tehnička ekipa i počela rastavljati panele, vaditi stolice i čupati sve što se dalo skinuti bez rastavljanja na što ih je ona verbalno napala i pitala ih "kako to mogu napraviti?!" i da pokažu malo poštovanja prema brodu (Voyager), i da barem pričekaju da se ona (kao kapetan) zadnja makne. Cijela stvar bi vjerojatno proizašla u još jedan cirkus kad se na mostu pojavio Robert Picardo sa bocom šampanjca i pozvao "kapetanicu" da se zajedno iskrcaju i nazdrave Voyagerovom povratku na zemlju, ali i 7-godišnjoj zajedničkoj avanturi koju su dijelili kao glumci.
Eto, možda sad razumijete i njezine argumente. Mulgrew se toliko uživila u ulogu da je u jednom trenutku i sama "postala" Janeway, i smatrala je da je ona odgovorna za SVE što se događa na brodu. Bilo da je to ispred ili iza kamere, za što joj osobno kao Trekkie mogu samo čestitati i reći "svaka čast".
Citiraj:
Autor Disco
A ova epizoda koju spominješ da je kao Weekend at Berny's mislim da znam koja je, i to mi je najdraža humoristična ST epizoda. Ferengiji su odlični. 
Pretpostavljam da je to ona epizoda gdje ferengiji slučajno naprave nešto, pa vuku lika okolo i ''pregovaraju''.
|
Ne možeš fulati, bila je samo jedna jedina sa takvom radnjom, u kojoj je Iggy Pop glumio glavnog Vortu sa kojim su Quark & ekipa pregovarali za puštanje Moogie. Kažem, genijalna epizoda!
Citiraj:
Autor DoxyTheCroat
Isto tako 4 sezove Enterprisea sa kapetanom Archerom, neznam zašto toliko hejta prema meni osobno, najbolje 4 sezone od ikojeg ST-a.
Archer mi je nekako najbolje utjelovio duh Flote i što ona predstavlja.
|
Enterprise uopće nije bio toliko loš, jedino što mislim da finale serije nisu bili na nivou. Archer, T'Pol i drugi su maknuti u drugi plan, i sve je stavljeno kao radnja na Enterpriseu D, u epizodi The Pegasus (TNG, S7) čime je sav fokus bio prebačen na Rikera i Troi.
Ali ponavljam, ovo je bio rezultat iznenanog otkazivanja serije ... scenaristi nisu znali kako završiti seriju u tako kratkom vremenu pa su napisali to što su napisali, ubili Tuckera (tek tako da pokažu kako nema povratka) i gotovo. Riker & Troi ulaze na holodeck i gledaju kako se potpisuje povelja o budućoj Federaciji i serija završava.