View Single Post
Staro 08.05.2024., 18:50   #410
blackshtef
Premium
Moj komp

blackshtef's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor blackshtef Pregled postova
Baš se pripremam na kloniranje sistemskog diska, pa idem probati s DiskGeniusom i čisto da double-checknem jel mi plan drži vodu

Dakle, imam NVME od 128 GB na kojem su instalirani Win10 i ima još neke fileove itd.
Imam drugi NVME od 1 TB (matična ima 2 utora) na kojem su samo steam igre. I imam još 4 HDD-a piknuta.

Kupio sam treći NVME od 2 TB koji će zamijeniti ovog od 128 GB.

Plan je sljedeći:
  1. izvaditi 1TB disk sa steam igrama i u njegovo mjesto piknuti novi od 2TB, formatirati ga i sve što treba da bude vidljiv. HDD-ovi ostaju piknuti cijelo vrijeme, ne vidim razloga da ih odspajam?
  2. DiskGeniusom pokrenuti kloniranje - ne bih koristio opciju System Migration, nego baš Clone i to "copy all sectors". Čini mi se to točnije nego "system migration", pretpostavljam da bi ta migracija samo windowse prebacila, ne i ostale fileove na disku?
  3. Nakon kloniranja, izvaditi 128 GB disk van i u njegov slot piknuti svježe klonirani 2 TB
  4. Vratiti "steam" disk od 1 TB na svoje mjesto
Bude funkcioniralo to?

Ima li kakve razlike da kao korak 0. još 128 GB prebacim u drugi slot, a novi 2TB stavim na prvi slot, tako da "target" odmah ostaje u svom slotu, jel to ima kakvog utjecaja?
Sam sebi ću odgovoriti - sve je prošlo ok
Disk sa windowsima prebacio u drugi slot, a u "stari" slot stavio novi SSD. DiskGenius, ipak mi je i sam program predložio da idem na System Migration opciju - bootalo se u WinPE, u 10 minuta odradio prebacivanje podataka i eto, bezbolno i čas posla.

Sad kad imam 1,7 TB free na tom disku, sad slijedi particioniranje i stavljanje raznih linuxa u dual boot i ostale igrarije
blackshtef je offline   Reply With Quote