View Single Post
Staro 07.03.2006., 01:31   #18
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
a i 512kb l2 i 1024kb l2 nije za baciti
Istina , neke aplikacije to dobro znaju iskoristit međutim - Ali sam procesor u svojem radu pravi greške koje se ne vide i kad do toga dođe proc prazni l2 cash i piči dalje... Kod prescotta to duže traje jer ima veći cahs , pošto procesori više manje stalno prave te "greške" u svakodnevnom radu prescott je malo sporiji što i pokazuju razno razni testovi. Razlika je mizerna ali je razlika... U jednom stranom IT časopisu je izašao malo opširniji članak o samom radu procesora i neke međusobne usporedbe , kad mi to buraz to prevede prepišem vam. Prescott je samo "nova tehnologija" koja je bila kamen temeljac dual core procesorima a on sam je donio samo veće temperature sa istim ili zanemarivo manjim perfomansama u odnosu na Northwooda. Po meni je prelaz sa Northwooda na Prescotta (ako imaju isti FSB-200) korak unazad jer donosi samo glavobolje oko temperature ili kako stavit u normalno kućište cooler od kilu veličine nogometnog igrališta te mislit dokle će matična ploča sa dodatnim ojačanjima uspjet istrpit konstantni bočni pritisak a da se ne ošteti. Manje je poznato da svi proizvođžači matičnih ploča navode da je dopuštena težina coolera 500 grama - e pa nije ni to bez vraga tako dekralirano... Sa Northwooda se jedino isplati prijeći na neki dual a običnog Prescotta jednostavno zaobić....
stuc je offline   Reply With Quote