Citiraj:
Autor Filc
.
perodot
Nemam nikakvih iluzija da će 5G biti bolji dok god ne povećaju broj baznih stanica odnosno dok se ne poveća pokrivenost bio on preko 5G NSA ili SA. Ako sada meni ide brzina 250 Mbps sa 2,5 km udaljene bazne stanice /signal na ruteru 1-2 crte/, sutra kada se izgradi bazna na 500 m udaljenosti sa istim uređajem trebala bi biti brzina 2-3 puta veća /signal na ruteru 4-5 crta/.
Dokaz, sada ako idem bliže baznoj /nosim opremu/ brzina ide i do 800 Mbps.
Ajmo sada na optiku
1. „Sve što je izgradio Ht uz pomoć EU MORA biti dostupno ostalim telekomima”, gdje vi živite kolega, niste dugo bili u vašoj bazi van ZG pa neznate neke stvari. Evo sviježeg primjera:
EU i Grad financirali opt mrežu, mreža je gotova, pred nekoliko mjeseci ht naveliko daje mogućnost opt priključka. Gledam kod rođaka na ht stranici da ima dostupnost optike i dobio je isti. Drugi susjed do njega kaže da bi on htio Telemach optički priključak ali rekli su mu da to neće biti moguće i da može dobiti samo ht priključak. Naravno na internet str. ht-a piše da je optika na njegovoj adresi nedostupna što nije istina. Naravno i na stranici Telemacha nema dostupnosti optike na njegovoj adresi. Tko uzima Ht odmah dobiva, tko želi drugi ISP, malo morgen.
Jedno govore drugo rade.
2.Žaliti ćemo se HAKOMU i poslati ovaj dopis.
.
|
Meni je isto ovo bilo s optikom. Nudili su mi iskon i telemach optiku prije HT-a, kada sam poslao zahtjev receno je da nije moguce jer mi optika nije spojena do kuce, a stup mi je ispred kuce.
Onda su dosli prodavaci od HT-a koji su hodali po selu i rekli mi da mogu uzeti samo HT optiku, jer je njihova infrastruktura i da mogu preci na drugog providera tek kad mi ugovor istekne.
Tako da sam onda bio prisiljen uzeti HT optiku.