View Single Post
Staro 11.04.2024., 22:18   #6051
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Autor Tirion Pregled postova
Ok, tnx, vidim bilo je već nešto govora o tome i na str 184 ove teme...

U mom slučaju mreža je postavljena ovako: ONT -> LAN kabel u WAN port routera -> gigabit WAN/LAN port routera kabel u ->switch

Novi konfig bi trebao izgledati: ONT -> LAN kabel u neki port switcha (ovdje tagirati nešto, ili ne?) -> na switchu tagiram VLAN 100 portove gdje mi je pospajana oprema, a što se sa switcha onda spaja dalje u router, ide u neki lan port routera kabel pa nazad u switch ili kako? Ovaj dio mi nije jasan.

I trenutno su mi 2 max tv-a s patch panela direktno spojena u router, u ovoj novoj shemi odredio bih samo VLAN-ove 1500 na 2 porta na switchu i to je to ili treba još nešto?
malo si me pogubio tu.

ako imaš managed switch, propusti sve šta treba na lan port u kojeg ćeš ubost postojeći ISP router osim vlana za internet, i na drurgi lan port propusti vlan 100. pod uvjetom da kaniš to odvajati. ako ne nemoj niš ni dirati.

imaš previše opcija, moraš se odlučiti za jednu. ja bi osobno izbacio kompletnu isp opremu (iako za sad nisam uspio). da mi telefon stvarno ali stvarno treba, stavio bi neki ip dect. mislim imam ga ali fiksni telefon danas ničemu ne služi. još da je to analogija prava koja radi tokom neke kataklizme ajde, ali toga odavno nema više i voip linije ne služe ničemu
jp_rv je offline   Reply With Quote