View Single Post
Staro 02.04.2024., 16:32   #2443
Karlo666
Premium
Moj komp
 
Karlo666's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2010
Lokacija: Kaštel Lukšić
Postovi: 1,425
Citiraj:
Autor Karlovsky120 Pregled postova
Nije mi jasno, što nije poanta ovog novog zakona bila da omogući izbacivanje opreme ISP-a?

Znam da s koaksijalem mogu dobiti njihov ruter u bridge mode, što to nije prije bilo moguće za opremu s optikom, da je ovo neka novost?

Ili se izvlače na sitna slova gdje piše da mogu inzistirati na svojoj opremi pod nekim nespecificiranim uvjetima? Vidio sam to unazad par stranica, ali se ne sjećam točno što.
Na xDSLu (bakrena parica) i COAXu moraju ti moći omogućiti korištenje vlastite opreme ali što se tiče FTTH-a (optika) vade se na ono iz HAKOM odredbe "U iznimnim slučajevima" te po HAKOMu je dovoljno da ti daju Bridge ili DMZ.

Kada je u pitanju xDSL i COAX Telemach,Optima i A1 se prave glupi te nedaju podatke i parametre za VoIP i IPTV usluge te daju samo podatke i parametre za Internet konekciju pozivajući se na to kako je nemoguće da korisnikova oprema upogoni sve usluge iako to nikada nije problem.

Uglavnom boje se da ih korisnik može tražiti da umanje cijenu pretplate ako im vrati njihov uređaj (router) a već znamo da TCom (HT) umanjuje mjesečni račun ako im korisnik vrati opremu (router).

TLDR
A1 i Telemach se prave glupi.
__________________
Pošten trgovac:
1,2,3,
Karlo666 je offline   Reply With Quote