View Single Post
Staro 06.03.2024., 16:00   #101
Neo-ST
Buying Bitcoin
Moj komp
 
Neo-ST's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2007
Lokacija: Croatia
Postovi: 7,987
Zanimljivo, hvala.

Znači ako sam dobro shvatio, 2 websitea (blogovi niskog ili nikakvog prometa) se komodno mogu instalirati na jedan RPI, samo se svaki stavi u svoj direktorij i definiraju se preko virtualhosta u /etc/apache2/sites-available.

Na drugi RPI se instalira reverse proxy (čitam da je Nginx rp ok) i u njemu se definira kamo će ići pozivi iz vani, prema kojem direktoriju na RPI-ju gdje su hostani websiteovi?

Znači imam dvije domene, domena1.com i domena2.com, na hosting RPI-ju onda imam dva direktorija /var/www/domena1 i /var/www/domena2 i onda Nginx rp služi kao nekakav router koji promet usmjerava prema tim direktorijima?
Ne znam još točno kako, tek sam zagrebao po tome.

U tom slučaju:

1. Da li je bolja shema a) ili b):
a) na jednom RPI dva websitea, drugi je samo reverse proxy/NAS server/samba server/whatever
b) na jednom RPI jedan website, na drugom mix - drugi website + reverse proxy/NAS server/samba/whatever ?
2. Oba RPI trenutno koriste sd-karticu (SSD disk sam prenamjenio za nešto drugo). Ne znam kakve su sd-kartice po pitanju trajanja i jesu li uopće preporučljive za ovu svrhu, da li je bolje vratiti SSD disk za hostanje websiteova, ili budu i kartice ok ?

3. Load balancing mi ne treba, ovo je više na razini hobija nego šta će ti blogovi imati ikakav ozbiljan load da bi uopće razmišljao o tome.

Neo-ST je offline   Reply With Quote