View Single Post
Staro 05.03.2024., 18:33   #3025
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Tog Navigatora se ne sjećam
Ali NC / MC svakako
Malo je kasnije izašao nego NC, baci u gugl pa vidi
https://en.wikipedia.org/wiki/DOS_Navigator
NC je utro put takvom tipu file managera, ali DN je bio legenda jer je nudio puno više nego NC i to u nekih 500+ kB, prva verzija je bila dobrim dijelom pisana u asembleru i puno više funkcija su utrpali unutra nego što je imao NC.

Citiraj:
Ovo malo šta se "igram" po Linux - u MC ide skoro po defaultu, a pogotovo interni mcedit,
nisam poludio po stare dane se zahebavat sa vi ili nano, malo morgen
Ma da, to ekipa koja servere održava i nemaju ništa drugo od editora tamo svršava na vim i sl. pa propagira svima kako je to cool. I bilo je... tamo u 70-ima
Evo opet sam bacio bombu, sad čekam Tomeka da napadne...3...2...1... go!

Apropo nano, zahebo sam se prije "ponešto" godina na jednom serveru... to gofno od editora u prvim verzijama je kod saveanja radilo hard break na 80-oj koloni. Neš ti developera koji je to smislio za default. Ja proučavao nano, editirao neku skriptu time na serveru, spremio i sve ok. Editor ko editor, jednostavniji od vima nemaš tu što zeznuti. Tu noć je bio cirkus na serveru jer poveći broj klijenata se spaja gore i pokreće tu skriptu... drugo jutro gledam što se događa i ne vjerujem, komplet file izlomljena na 80 charactera u liniji
c-shadow je online   Reply With Quote