Odredeno predznanje je naravno uvijek nuzno > kad znas koja je distra gledas kako instalirat sto zelis. Ici grlom u jagode ko
Linus je ravno upucat se direktno u nogu. Oni koji tako naprave i poslije kukaju kak je Linux sranje ne zalim nimalo (vecinom preporucim da probaju "sudo rm -rf /" ili
). A Linux te nece ni pitat hoces li to il neces. Ako mu kazes da to tako zelis - tvoj problem

. Problem je kaj je Internet pun tako losih uputa da mi dode da se upucam ako nesto jednostavno cak moram trazit. A onda dodu oni genericni odgovori koji su samo sebi svrha. Zato sam i napisao tutorial da ekipa tu bar ima neku pocetnu tocku. No to na stranu. Nikad ali bas nikad pa ni onda nebih Arch ili derivate pocetniku instalirao na komp pa cak i da ga ja odrzavam. Mint/OpenSuse/Fedora - nista drugo
ZA POCETNIKE ne dolazi u obzir. Eto kod tete stari Pentium G620 od pocetka vrti Fedoru i nikad al ama bas nikad problema s tom masinom. Treba im za net , printanje i piskaranje u OpenOffice-u. Jednom godisnje upgrade distre i vozi misko. Zato velim to kaj na
distrowatch postoji hrpa distri ne znaci da ih treba koristiti. Ako se drzite vecih nema problema jer su ispolirane kak spada. A Linux vs. Windows....na kraju dana sve je to govno koje kida zivce ako ne ulozis vremena da razumijes kako softwer funkcionira. I ponavljam sto tupim godinama - softwer je samo alat koji svakom pojedincu omogucava da obavlja svoj posao - i u interesu te osobe je da koristi sto istome pase i to je to. Dobro, lose il najbolje u generalnom kontekstu tad prestaje vaziti. Zato su mi te prepirke totalno djetinjaste. U danasnje vrijeme treba korisitit sve...i Linux i Windows imaju mjesto u modernom svijetu.