View Single Post
Staro 29.02.2024., 15:22   #691
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Ima netko iskustva s prebacivanjem kanala na APu na DFS kanale?
Ima li kakvih skrivenih caka koje možda nisu vidljive odmah?
Situacija idealna gdje nema nikakvih aerodroma niti radara okolo

Svi (DFS) kanali od 100 nadalje su čisti, nema nikoga pa sam uparkirao AP na ch 100 @80Mhz. Očekivano, AP na startu radi scan od 60s i onda pokrene wireless, ali to me ne dira jer se ne restarta često.
Ono što sam primijetio je da neki klijenti kod pokretanja isto čekaju koju minutu prije nego se spoje na wlan, a to mi čudno, nisam siguran da bi tako trebalo raditi. Ako vratim natrag na Ch 36, spoje se odmah
Naravno, mogao bi staviti regiju na neku zabit tipa južne afrike gdje nemaju DFS na višim kanalima, ali pokušavam biti u okvirima EU regulative.

Da pojasnim pozadinu priče, u zgradi je hrpa stanova prešla na optiku, dobili od ISPa (HT, A1...) nove routere. E sad, ta njihova oprema se sva prebacila na 5GHz na redovne kanale 36 ili 52, većina ih troši 80 MHz širinu kanala, ali neki se i razbacali na 160
I naravno, sad tu svatko svakome smeta, ali ne možeš raspravljati s korisnicima koji ama baš ništa ne kuže. Van grada je lokacija, nema nikakvih radara niti ničega, povukao sam log iz APa nakon nekoliko dana, nikakvih zastoja po tom pitanju.
c-shadow je offline   Reply With Quote