Citiraj:
Autor mkey
Jede. Ja imam eto jedno iskustvo gdje smo M2 SSD iz laptopa A prebacili u laptop B. Kod svakog boota je tražio ponovno lozinku, koju smo na kraju unosili tri puta jer nismo skužili da je taj prvi unos bio vrijedio samo za taj boot (wut?) pa sam onda krenuo čitati što piše na ekranu, ušao u meni i nakon ponovnog unosa passworda je bilo OK i više nije pitao.
Tako da bih ja kazao kako ipak malo jede govna. Ali to je ipak bazirano samo na tom jednom slučaju 
|
Za ovaj tvoj način trebaš prvo u win, pa bitlocker na suspend, pa pukneš SSD u novi komp, a BL će se sam pokrenut kod prvog boota i bez da te pita onu kobasicu.
@Domy:
Nisam mislio na BL off, nego na gašenje kompa. Znam da BL off znači dekriptiranje, dok suspend znači samo gašenje za 1 reboot/restart samih win.
Naprebacivao sam se BLanih SSD-a iz kompa u komp.
Meni je to bzvz fićr za po kući jer nemam vojne tajne na kompu, ali vjerujem da ima ljudi koj vole i VPN i BL i TPM...i što sve ne.
Ispravite me ako griješim, ali nije li to alat koji spriječava da netko krade podatke kada ima fizički pristup disku, ali nije ulogiran u same Win? Kako može doći do takve situacije doma? Provalom, e onda imam jedan potpuno drugi problem i komp tj preciznije igre i win na njemu su mi najmanji problem. BL ne spriječava nekog ko ti je na neki način upao u same win dok su živi. Možda sam ja ovo krivo pokopčao pa me molim ispravite.
Kada ide SSD van, ide prvo secure erase koji traje par sekundi. Kod HDD-a, recimo onaj Darik's boot & nuke ili kako se već zove što traje par H i zapisuje 0 3-7 puta kako se ne bi moglo doći do podataka.
Mislio sam da to općenito ljudi ne koriste, meni smeta i obavezna lozinka kod Linuxa npr, OK, ima autologon, ali kod svakog updatea ili bilo kakvog mijenjanja želi lozinku.
@Cuky:
Vj ti radi na Ventoyu jer imaš neke druge postavke za boot, kod mene je npr postavljeno: exFAT, MBR i Secure Boot support.