View Single Post
Staro 20.02.2024., 09:11   #8
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Možeš riješiti "bruteforce" kao i ja:
1. napravi novu datoteku nekog naziva, kod mene je movephotos.sh
2. kopiraj ovaj kod, zamijeni sa ispravnim direktorijima

Code:
#!/bin/bash
find /volume1/homes/ispravna_putanja/Photos/MobileBackup -type f -iname "2*.mp4" -exec mv --backup=numbered -t /volume1/homes/ispravna_putanja/Photos/Video {} +
sleep 10s
find /volume1/homes/ispravna_putanja/Photo/MobileBackup -type f \( -iname "2*.jpg" -o -iname "2*.png" -o -iname "2*.gif" -o -iname "2*.jpeg" \) -exec mv --backup=numbered -t /volume1/homes/ispravna_putanja/Photos/Slike {} +
3. Na Synology odi na Control Panel, Tasks, i napravi novi custom task. Stavi da task izvršava korisnik u čijem home direktoriju se i nalaze slike, da se izvršava svake minute svakog dana.

Meni tako stoji skoro godinu dana, nema problema.
Poanta je da radiš MOVE unutar Synology Photos "Photos" direktorija, ali iz MobileBackup u svoje. Kod mene video ide u jedan direktorij, slike u drugi.

Edit: Samo da napomenem da kao što se vidi, stavio sam da ne čupa sve slike sa tim nastavkom nego samo one koje počinju sa 2. Kod mene su samo Samsung mobiteli spojeni, a kod njih je naziv datoteke isključivo 20240220_vrijeme.jpg. Možete si ostaviti i *.jpg itd. ako želite apsolutno sve.

Zadnje izmijenjeno od: Libertus. 20.02.2024. u 11:38.
Libertus je offline   Reply With Quote