View Single Post
Staro 19.02.2024., 15:01   #77
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
- dali se nekako taj blue cut / blue control "premaz" može izlizati/potrošiti tokom vremena? nemam pojma, uslijed čišćenja cvaja krpicom?
- dali naočale imaju nekakav rok trajanja? to je neko bio spominjao prije u prošlim postovima, da naočale koje su stare nekoliko dana i imaju 4-5 godina - više nemaju ista "svojstva"
- doktorica mi je rekla da obavim za godinu dana ponovno pregled, da se držim toga?
- koje umjetne suze koristite? ja koristim vizol s koje su o onom "naopakom spreju za nos" pakirane ja obično stavim nekoliko kapi, one imaju i nekakve dodatne masti u sebi, i nakon nekog vremena stvore mi se krmelje ispod očiju, dali je i vama tako? možda je do kapi, možda do mene koji stavi 4-5 kapljica u svako oko, možda pretjeram u tome
- i dosta bitna stvar koju sam skroz zanemario prilikom odabira naočala za vid,... sada kada nosim stalno ove, kako da nosim sunčane o kojima sam potpuno ovisan? sestra ima neke za vid + magneti za sunčane naočale, a ja sam potpuno zaboravio na to i sada "patim" kada mi šilji sunce u oči, a ja nosim ove za vid
- vidio sam da na adrialece imaju i za nekih nemalih 60€ doplate dodatne premaze, tako da ova obična stakla na naočalama "pocrne" kada opići sunce u njih,... koja mi je sada alternativa?

sjetio sam se jednog kolege s faksa... on je imao neku ohoho dioptriju i nosio uvijek cvike za vid, a kada bi izlazio na sunce, onda bi gore stavio neke oversized sunčane preko dioptrijskih