Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.02.2024., 11:42   #72023
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Visage Pregled postova
sad sam izvukao karticu pa da bacim koju sliku.

Danas covjek prao DS21, interijer je kao suza, kromirani prstenovi, kao da su iz tvornice izasli. Veli da je sredjivan u Splitu, a interijer u ZG-u.

...
Imali, ne jednom, nego se ćaća zajebao DVAPUT

Prvi put problemi s 'topovima', odeš u grad do trgovine, ugasiš auto, on legne na pod i nema dizanja više. Ne možeš ga ni šlepat, ni gurat, ni dić na vučnu/prikolicu (mi smo imali prikolicu malu za šlepanje tada), dakle ništa.
Odi pješke kuć 2km po drugi auto, provozaj se do zagreba, daj para za topove i pumpu za koliko si mogao kupit alfu sprint veloce i vozit se, vrati se kući iz zg, slaži to usred grada na parkingu, upali žabu s novom hidraulikom, i u nedjelju na jakuševac prodat francuski cirkus

Drugi put nakon par godina, pričam o sredini 80ih godina prošlog stoljeća, kupi ćaća opet žabu, jer jebiga zanimljiv auto je bio i za vozit i za vidit pogotovo, al na ovoj hidraulika ispravna, friško izmijenjeno sve bilo par mjeseci ranije, mislim da je cimos bio negdje na savskoj i tamo su kao sve novo stavili, ko će to pamtit više, i idemo mi na selo, i na 160kmh se otvori tih malih cca 2 metra haube žabine i preklopi preko šoferšajbe. Nekak mi uspijemo stat bez da izgubimo glave, ipak je komad ceste ravnalom povučen od skoro 2km dužine. Stari tu haubu nekak preklopi onakav silovan, popne se gore i nogama je stisne i zatvori takvu pofrkanu haubu. I naravno, vratimo se kući, ništa od izleta. Naruči šajbu i haubu, to je isto koštalo ko svetog petra kajgana, promjeni, i nakon jedno dva mjeseca i na tom autu krene hidraulika jebavat, sad se oće dić, pa neće, il se digne do pola, il prednji kraj digne, zadnji stoji na podu i slično.
Rezultat, nedjelja jakuševac, i jedno 10 godina apstinencije od francuskih kola, samo japan i njemačka su bili na tapeti