Citiraj:
Autor Roy
Koliko te shvaćam ti si podnio zahtjev za brisanje a policajac je ipak pristupio tvojim brisanim podacima ili...?
|
krivo
išao sam podnijet sad zahtjev i lik mi je rekao da nemam za što podnijet zahtjev jer nema nikakvog prekršaja za koji bi trebao biti podnijet zahtjev, a ovaj o kojem pričam je, kaže on, automatski maknut iz evidencije i to kad mu je istekao zakonski rok. Kaže da se to radi automatizmom i da nije potrebno podnositi zahtjev kad nastupi zakonski istek vremena ALI, onda mi je rekao da on i dalje vidi taj prekršaj u drugoj evidenciji jer se svi prekršaji mogu vidjeti u paralelnoj evidenciji kojoj ima pristup policija i da tu paralelnu evidenciju vodi sama policija i to prema Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, članak 24. i 25.
Dakle postoje DVIJE evidencije, jedna je od sudbene vlasti i to je ova s rehabilitacijom koja izdaje uvjerenja za sustav da si čist po zakonu i ona se briše autmatski i druga, od izvršne vlasti (gdje spada i policija) koja se nikad ne briše i u kojoj si za sustav obilježen zauvijek, iako po zakonu ne bi smio biti obilježen jer si rehabilitiran