View Single Post
Staro 05.03.2006., 13:15   #55
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
O zašto se uopće trudim...: roller :
Idemo ponovo.
Lekcija 1. : Neću biti glup. Ne, ne, nisi shvatio. NEĆU BITI GLUP. Da ne bi bio glup, počet ću razmišljati ovim zrnom graška koje zovem mozak. Znam da je teško i da boli ispočetka, ali nemoj odustajati.
Lekcija 2. : Dakle, počeo si razmišljati. Odlično! Prvi korak je bio najteži, sad idemo na lakše gradivo. nVidia i ATi rade za NOVAC, kao i svaka normalna tvrtka u tržišnoj ekonomiji. Oni imaju svoj proizvod. Veća prodaja proizvoda, više novaca (bar bi trebalo biti u normalnim slučajevima, ali radi pojednostavljenja, recimo da je uvijek tako). Ali vidi ti ovo, i oni drugi bi htjeli prodavati svoj proizvod! Ma što oni znaju, naš proizvod je NAJBOLJI! Sad dolazimo do marketinga, kojem je smisao nametnuti naš proizvod kupcu. Sad stani malo i razmišljaj neko vrijeme.
Lekcija 3 : Ako si razmišljao, shvatio si da ti je ATi-jev marketing uspio nametnuti svoj proizvod i istovremeno ocrniti konkurenciju u vidu nVidia-e. Ti ŽELIŠ ATi, bez njega ne možeš živjeti jer je NAJBOLJI. Oni imaju NAJBOLJE, NAJBRŽE, NAJNOVIJE, WOW!!! Ali, čekaj malo, ako su oni toliko dobri, zašto žele moj novac? Hajmo malo to ispiranje mozga popraviti. TI SI KUPAC. Ti si njihov BOG jer imaš NOVAC! Ti imaš IZBOR! Ne vjeruj svemu što kažu marketingaši, oni pričaju neistine da bi prodali svoj proizvod jer tako će biti više novca za njih. ONI LAŽU.
Lekcija 4. : Imaš izbor. Možeš kupiti najbrže i najnovije ili možeš kupiti nešto što ti zapravo treba. Razlika je 2500 kuna. Sad, ne znam kakve su prilike kod tebe, ali moja stara radi 2 tjedna za to. Da li misliš da ti treba nešto što nećeš moći iskoristiti (X1900XT na lošem 17" monitoru je bogohuljenje) ili ćeš radije tih 2500 kuna iskoristiti za nešto pametnije (recimo, neki odličan 17" ili 19" monitor s kojim nećeš gubiti oči). Tvoj je izbor.
Lekcija 5. : Kad počneš trošiti svoj krvavo zarađeni novac, razmišljat ćeš o svakoj lipi. Zato ćeš malo iskoristiti svog vremena da se informiraš o onome što ćeš kupiti. Zato čitaj, ne vjeruj svemu što pročitaš i NAUČI RAZMIŠLJATI.
Ajde, nadam se da sam ti malo pomogao.

Zadnje izmijenjeno od: Sky. 05.03.2006. u 13:41.
Sky je offline   Reply With Quote