View Single Post
Staro 25.01.2024., 04:48   #7005
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Završio sam Oddworld:Soulstrom, dijelovi igre su kako sam napisao bili baš iritantno frustrirajući, uz dosta bugova koji zahtjevaju restart cijelog nivoa, a nivoi su dosta dugi. Isto tako, na par mjesta ako si nešto profulao kao npr tajno područje sa Mudokonima koje treba spasiti, nema nazad nego nivo ispočetka. Ovo je rijetko, ali opet mi je malo bzvz.
Glupo je i da nisu napravili kada se ide na level select, da ima i dio sa checkpointima unutar samih nivoa.

Dobar kraj je totalno fora i svidio mi se, a igra je na kraju tako-tako, ima super dijelova uz ove frustrirajuće i rekao bi da je kada se sve uzme u obzir nekakv prosjek. New'n tasty mi je osjetno bolja igra.

Probao sam igrati Toby's escape i odigrao 7 nivoa (od 10), i tu sam odustao. Nivoi su super kratki, traju po 1-3min, ali je težina dobro podebljana i zapravo je koncept da se proba što prije završiti. Nije mi jasno da li je ovo neki DLC koji su dali besplatno ili što, ali nije vrijedan igranja.

Primijetio sam da dosta igara na PS5 ima problem sa ''resume atctivity'' ili ''rest mode''. Zbugiraju se i onda treba učitavat ponovno, pa se gubi smisao ovih funkcija.
Resume act je super stvar jer automatski učitava zadnji save, umjetso da ulazi prvo u meni od igre...ali što kada tu i tamo neka igra ne radi kako treba sa time...