View Single Post
Staro 24.01.2024., 16:02   #10
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: istra
Postovi: 3,137
Citiraj:
Autor VandaL.pr! Pregled postova
A pod što dođje Dream Machine Pro, jel to ruter ili switch?





Rekoh, ja sam tudum na tom području tako da mi ništa te kratice ne znače čak mi ni google ne pomaže


Ako može neki link/naziv do proizvoda bilo bi super.
osobno izbjegavam ubiquiti štagod jer im je ekosustav pucanj u muda, preskupa slikovnica. jedino ptp oprema je normalna i valja.
plafon šta sam vidio im je onaj er-x router koji za šta nudi košta previše i tu sam stao, te amerikanate ala "dream mašin" nisam znao ni da postoje, niti ću ih ikad nabaviti.
općenito sve skuplje od 100 eura za router smatram bespotrebnim, i za gigabit, kamoli za tu tvoju dsl brzinu šta može komotno rutirati tplink od 20 eura. i iskreno, dal vrtim openwrt na tplinku od 20, ili mikrotiku od 200, razlika se osjeti tek kad ti apetiti pređu 100mbita.

ako hoćeš slikovnicu, onda mikrotik nije za tebe,a nije ni openwrt, i rađe gledaj neki asus onda. dosta vuku na slikovnicu a solidno rade svoj posao i nećeš izgubiti 2 mjeseca da ga konfiguriraš i pročitati 860 stranica foruma da skužiš kako se sqm podešava.
i ps obzirom na pare koje kaniš uložiti - rađe vidi dal možeš odjebat paricu i ako oko tebe postoji dobar 4g, pređi komplet na 4g sa nekim dobrim 4g modemom.
PS - ako imaš hibrid, a želiš svoju opremu iza, onda moraš imati dvije mreže ako želiš zadržati mogućnost odvajanja koji će uređaji na net preko parice a koji preko 4g-a.
jp_rv je offline   Reply With Quote