View Single Post
Staro 24.01.2024., 09:25   #3400
telefunken
Premium
 
telefunken's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2015
Lokacija: Zagreb
Postovi: 620
Citiraj:
Autor tskarda Pregled postova
Lupaš gluposti kao i obično:

sam citat koji si ti osobno copy-pastea je ovaj:

"Da biste to ostvarili, imate pravo podnijeti Ministarstvu pravosuđa i uprave zahtjev za donošenje Rješenja o rehabilitaciji."

Jesi li podnio zahtjev? Nisi. Lupaj se u guzicu i poštuj zakon.
lupaš gluposti kao i obično vidim da si se slomio protuargumentirat moje prijašnje odgovore
također, mogao si pročitati zakon i vidjeti da tamo piše:


Code:
Članak 17.
(1) Podaci kaznene evidencije iz članka 6. ovoga Zakona brišu se potpuno i trajno iz baze podataka po proteku rokova iz članka 19. stavaka 4., 6. i 7. ovoga Zakona.
(2) Podaci iz kaznene evidencije brišu se na temelju:
1. rješenja o rehabilitaciji tijela nadležnog za vođenje kaznene evidencije;

Članak 20.
(1) Kad po zakonu rehabilitacija nastupa protekom određenog vremena i uz uvjet da osuđenik u tom vremenu nije pravomoćno osuđen za novo kazneno djelo, rješenje o rehabilitaciji donosi Ministarstvo po službenoj dužnosti.
(2) Ako Ministarstvo ne raspolaže podacima na temelju kojih bi moglo valjano odlučiti o nastupu rehabilitacije, uputit će podnositelja zahtjeva da zahtjev podnese prvostupanjskom sudu koji će o tome odlučiti nakon očitovanja nadležnog državnog odvjetnika ako se postupak vodio na njegov zahtjev.

Članak 21.
(1) Ako Ministarstvo ne donese rješenje o rehabilitaciji, osoba čiji se podaci nalaze u kaznenoj evidenciji može tražiti da se utvrdi da je rehabilitacija nastupila po zakonu.
tu se jasno vidi da su se neradnički smradovi iz Ministarstva pokušali ograditi od automatskog donošenja rješenja, što moraju prema čl 20. točka 1. jer, tobože, možda ne raspolaže podacima na temelju kojih bi moglo valjano odlučiti o nastupu rehabilitacije (točka 2), što je super glupost obzirom da raspolažu s tim istim podatcima ako ih zatražiš rješenje. Hrvatistan logika

No unatoč njihovom neradu i ne-automatskom donošenju rješenja, a koje su obavezni donositi automatski, to i dalje ne opravdava murjaka da ignorira zakon i da ispituje za stvari kojima je prošao zakonom utvrđeni rok rehabilitacije, i zato takva stvar nebi prošla na sudu jer nerad ministarstva ne opravdava i nije jače od zakona
__________________
Pošten trgovac
Trgovine: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Zadnje izmijenjeno od: telefunken. 24.01.2024. u 09:38.
telefunken je offline   Reply With Quote