View Single Post
Staro 18.01.2024., 10:48   #1707
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Odinarius Pregled postova
4070Ti Super se meni pak čini kao najbolji deal u ovom paketu... Ali priznajem da je subjektivno, jer mene bode u oči ova 192-bit sabirnica zbog koje svi ti AD104 proizvodi (4070, Super i Ti) gube performanse na većim rezolucijama. Kako će rasti koliko RAM-a se koristi na nižim rezolucijama, za očekivati je da će zaostajati u performansama i na njima.
4070Ti Super će pak imati normalniju 256-bit sabirnicu pa takvog pada ne bi trebalo biti. Uz RAM, to mi je glavni argument zašto se isplati dodati malo za dugoročniju karticu.
Nisam znao da mijenjaju sabirnicu, ali da, to je dobra stvar.
4080 super je koliko sam shvatio, doslovno službena korekcija cijene pod novim imenom. Predviđam isto slabiju prodaju.

Pa apmere je ako se dobro sjećam pokazivao zube baš u većim rezama, dok je kod RDNA2 bilo obrnuto zbog ovog pristupa sa slabijom sabirnicom, ali velikim cacheom. I koliko vidim nV je to loše kopirala, tj za razliku od AMD-a išli su na najniže vrijednosti, a da proizvod bude donekle upotrebljiv, kao uostalom i sa samim RAMom. Čini mi se da AL grafe gube još više performansi od RDNA2 kako raste rezolucija.

Baš me zanima i gdje će upast 7600Xt sa 16gb, mogla bi biti best buy za 1080p HRR ili 1440p/60fps.