Već neko vrijeme razmatram nabavku Thinkpada, pročitao sam puno toga na redditu i drugim raznim portalima.
Thinkpad bi koristio za posao, primarno windows 11 zbog CAD programa koje koristim u poslu ali i zbog officea, sve od firme je vezano uz Microsoft. Do sada sam koristio macbook air M1, za neke stvari je bolji, a za neke jednostavno nije.
Trebao bi vaše sugestije što nabaviti i po kojoj cijeni. Pregledao sam njuskalo i ebay i vidim da su europske cijene dosta više od US cijena.
Za oko su mi najviše zapeli modeli iz T serije, 14 incha mi je dovoljno veliki ekran jer se spajam na eksterni monitor i nabavio bi si dock za Thinkpad.
Trenutno sam pronašao jedan potencijalni thinkpad t14 gen1 i5 10310U 16 gb rama (8 zalemljeno i 8 pločica) SSD 256GB i FHD ekran za cca. 500 eur, da li je to po vama ok cijena? Tipkovnica je Njemačka, nju bi promijenio na HR.
Isplati li se više uzeti intel ili AMD model Thinkpada, u zadnje vrijeme vidim da svi preporučuju AMD modele?
U budućnosti bi svakako na njega stavio i linux pa mi je bitno da i to bude sve kompatibilno, ali koliko sam već sam istražio tu nebi trebalo biti problema.
Nadam se da sam sve pokrio, ako nešto i nisam pitajte pa nadopunim