Tema: PayPal
View Single Post
Staro 14.01.2024., 01:44   #3396
Maxim
provokator
Moj komp
 
Datum registracije: Mar 2008
Lokacija: Vrbovec
Postovi: 56
Citiraj:
Autor BinaryJesus Pregled postova
Neznam kako je s drugim bankama ali u Erste autorizaciju traži samo kod prvog dodavanja/plaćanja. Poslje samo skida bez pitanja.
Moram potvrditi ovo, nažalost.

Da opišem što mi se dogodilo.
Netko mi hakirao facebook acc 02.01. piše iz Irske ali pitaj Boga od kud jer su mi na listu prijatelja dodane dvije ukrajinke. Kada sam nakon par aati uapio vratiti svoj facebook acc (vratiti svoj mail i sifru i profilnu sliku itd..) zanemario sam jednu stvar koju inače nisam koristio. One dvine ukrajinke koje sam odmah maknuo sa liste prijatelja su ostale admini na facebook ads. Preko mog facebook ads se naplacivalo sa neke kartice oglašavanje na samom facebooku. Chinaunion karica od nekog fedora. E ja to nikad ne binsaznao da danas bez autorizacije nije meni sa mog paypal acc naplaćeno 600$. Znači tek onda sam shvatio što se dogodilo jer od facebooka nisam dobio nikakvu obavijest o aktivnosti po računu.

Nažalost 600$ je uzeto sa diners na kojem imam limit od 4000eur, srećom pa nije više. Odmah sam blokirao karticu, maknuo je sa pay pala. Ali naravno kasno.

Problem je što ja ne znam kako su ti lopovi došlindo mog acc, ja se ne sjećam da sam ikada povezivao facebook i pay pal račun, nikada u životu nisam ništa plaćao na facebooku.

Na PP je pisalo automatska naplata, ja sam se na to žalio jer me nisu tražili nikalvu autorizaciju, reko sam da to nisam ja da mi je račun hakiran i da molim da ponište transakciju jer je ja nisam autorizirao.
Kontaktiram facebook da mi je račun bio hakiran i da molim da se stornira transakcija.
Diners mi kaže da oni transakciju ne mogu stornirati nego dok se tereti kartica tek onda mogu raditi reklamaciju. Sredstva su trenutno rezervirana, nisu još terećena.

Što ja još mogu napraviti? Jel je netko imao iskustva sa ovakvom prijevarom? Jel zna netko jel postoji kakva šansa za povrat novaca?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
Maxim je offline   Reply With Quote