View Single Post
Staro 06.01.2024., 15:28   #8929
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
(...)

Nikad problema ni s jednom ni s drugom, osim šta je na LG-u nakon par godina izrazito rijetkog korištenja se raspala gumica koja otvara ladicu pa bi je nekad uspio otvoriti a nekad ne.
Ovo nije stvar CD pogona, već generalni problem svih uređaja koji koriste gumeno remenje za pogon. Kazetofoni, VHS video rekorderi, gramofoni, magnetofoni, itd.

Guma ima svoj rok trajanja (između 2-4 godine), i nakon toga se bude počela ili sušiti (jedna krajnost), do te mjere da bude popucala kao da je od stakla ili tanke plastike ili se bude rastopila u tekućinu, gotovo naftu što je pak druga krajnost.

Bilo kako bilo mehanizam mora raditi svakih nekoliko dana kako bi se remen jednako trošio, vrtio preko remenice i kako ne bi došlo do deformacije. Što je nažalost problem sa CD ladicama, jer u većini slučaja stoje zatvorene, uvijek u istom položaju.

Edit
Nadam se da mi kolega Roy ne bude zamjerio, budem iskoristio njegov video kao primjer gore napisanog, obzirom da sam mu ga nedavno uredio. Naime, svo gumeno remenje sa slike se rastopilo i napravilo ljepljivu gumenu smjesu koja se hvatala za SVE, a fotografije ispod su napravljene nakon servisa i generalnog čišćenja nitro razrjeđivačem:

Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 06.01.2024. u 17:39.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote