Citiraj:
Autor ivanr
Čime popraviti žbuku oko prekidača na zidu nakon zamjene? Kutija je previše unutra pa se prekidač držao za žbuku umjesto za kutiju i s godinama se to istrusilo pa imam malu rupu pored novog prekidača. Novi prekidač ima dulje nožice pa se lovi za kutiju tako da više ne bi trebalo biti problema sa držanjem.
|
Stavi novu kutiju preko te stare, eventualno izreži poleđinu nove kutije ako stavljaš smart gadgete unutra i na kraju zagipsaj električarskim gipsom.
Citiraj:
Autor TomG
Ne znam gdje bih pisao ali mali ot. Ima li netko miseva koji ulaze u kucu? Mi imamo podrum ispod cijele kuce i negdje ekipica ulazi. Nabaviti macku ili sto?
Bilo kakav savjet je dobro dosao. Iduci put kad sam doma idem prekopati svaki izvod za radijator i eventualno ta vrata za podrum. Nisam vidio nista gdje bih se mogao miskec zavuci, ali eto vise sam lud.
|
Meni idu na tavan i kroz fasadu. Zamke nisu dugotrajne jer nauče da to ne smiju dirati, ljepilo je nešto bolje sve dok prašina ili vlaga ne smanji učinkovitost ljepila. Pazi čime ih loviš, grizu kao ludi.

Krenuo sam prvo s običnim električarskim rukavicama, to probiju bez problema, onda sam uzeo one za loženje i varenje, te su baš debele.
Citiraj:
Autor Newmie
Kad smo kod štetočina, kako da se ja riješim mrava? Radi se o onim jako sitnim žutim mravima. Zgrada, 3. kat, renovirao ove godine i niti jednog nisam vidio, a sada zadnjih 2 mjeseca ih vidim, većinom oko kuhinje.
Probao s onim zamkama u koje uđu pa odnesu otrov obitelji doma ali nije pomoglo...
|
Biokill, pošpricaj oko cijevi, sve kuteve zida i poda, ispod kante za smeće i u samu kantu. Dosta učinkovit i dugotrajan. Možeš i pratiti gdje se provlače, dosta im je rupica od pola milimetra u fugi između pločica da tu prođu.
https://www.dm.hr/biokill-extra-teku...980105203.html
Ako vani vidiš neki humak sa sitnom zemljom slično krtičnjaku, to je njihovo, natresi Bros praška protiv mravi.