View Single Post
Staro 25.12.2023., 20:05   #29570
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Ala ga laprdate na ovo božićno večer Gdje sam napisao da svaki film treba biti šablonski?

"treba biti pravilno razvijen" = sadržavati većinu elemenata koje čine film, ne nužno sve elemente i ne nužno u očekivanom redoslijedu. Ne mora film sadržavati niti jedan od tih elemenata, ali onda budu ljudi 90 minuta zurili u crnu pozadinu. Vjerujem da su i takvi "koncepti" padali ljudima na pamet.

Konkretno, LWB ima i uvod i radnju i rasplet. Svakome tko je pogledao film je očito da su svi ti elementi prisutni. Radnja definitivno ima uvodni dio, radnja je sama po sebi bila dobro razvijena i zanimljiva, i s obzirom na to, priča je prekinuta relativno rano. Ali to ne znači da nije bilo raspleta, bilo ga je s obzirom da je dobar dio misterije filma razriješen prije kraja. Ergo, rasplet je prisutan.

Ivanov navod je jednostavno iznimno loš i nedorečen primjer nečega što god da je htio kazati. Kasnije prebacivanje fokusa na Ptice, koje su po meni jedan od lošijih Hitckockovih filmova, je bespredmetno i radi se o logičkoj pogrešci zamjene argumenata.

Dream scenario, solidan film o pravom američkom snu Priča o tome kako muškarca odstrane od obitelji i imovine kako nekome prdne.
mkey je offline   Reply With Quote