Citiraj:
Autor Bullet1
Dugo već gledam kupit 65C2, ali ga nikako na akciji ulovit. Pošto akcije nema na vidiku, a C3 je trenutno i jeftiniji od C2. Nadao sam se nekih 1200€ oko BF-a, ili prije Božića. Nije mi ni problem dat 1550€ za C3, ali ne znam koliko ima smisla.
Gleda se vise manje Netflix, IPTV, sport, crtići, materijal sa NASa. Za sad se i ne gleda često. Koliko je mini led "lošija" opcija od OLEDa? Odnosno je li razlika isplativa za prosječnog TV korisnika? Svakakvih iskustava i mišljenja se da naći u zadnjih par stranica i vjerojatno će većina reći da pođem sam i pogledam (što trenutno ne mogu). Ako to i jest odgovor, koje modele da gledam, a da nisu po zlato naravno?
|
dat ces ti solidan iznos i za 65'' miniled, ne brini...da ti odgovara 55'', ima ovaj tcl-ov 839 u elipsa za ~550E, s deset inca vecom dijagonalom stvari se kompliciraju novcano....
losija ili bolja, dosta je diskutabilno. mislim da je sustinska razlika u pristupu. neko ko se ujutro ustane i ukljuci tv koji onda radi 12-15 sati dnevno treba kupit neku inacicu lcd-a. oled nije za takve gledatelje, nhf. oled ukljucis kad zelis GLEDAT tv. tech kao takav ima svoje manjkavosti i od korisnika trazi da promjene svoje navike u koristenju. zauzvrat i dalje nudi najvise u podrucju kvalitete prikaza. razlika jos vise raste ukoliko se u igru ukljuci sadrzaj najvise kvalitete.
s druge strane, i lcd-i su napredovali do te mjere da top modeli vise ne moraju 'skrivati' svoju crnu pred konkurencijom (vidio sam uzivo x93l, to ozbiljno kuca na vrata oledu te c845 i 839 od tcl-a, bogami vise nego korektni televizori takoder)
no poanta je da ako zelis bas kvalitetan lcd, neces proci osjetno povoljnije u odnosu na oled. ukoliko zelis platiti manje, budi spreman na vise kompromisa. odluka o kupovini iskljucivo je tvoja, ali npr da sam ja ti i da gledam te izvore koje si navea, solidan lcd bi mi bia no brainer, posebice ako se u jednadzbu ubaci i njegova laksa integracija u siri raspon razine osvjetljenja prostora u kojem se koristi.