View Single Post
Staro 13.12.2023., 13:43   #4935
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Tih 1500€ je ključ u ruke, po meni.

Niski roh bau (beton-cigla-krov + izolacija) sam dobio za 861€ (s PDV-om) po kvadratu. Tu nema još rušenja stare male kuće i pitaj boga jel iskop tu.

Građ. dozvolu u Zagrebu čekam od 7. mjeseca. Čisto zemljište, jasni uvjeti gradnje (projekt je ispod granica svega). Uvjete priključenja smo čekali 2 mjeseca, ViO nije dao svoje uvjete dugo, ostali su u par dana. Da smo išli bez njih, napravili bi krivo i kasnije bi nam vratili čekanjem/odbijanjem na priključak vode (brat još i dalje čeka jer su ga tokom gradnje pomaknuli na drugi priključak odjednom za koji prvi puta nisu niti znali da postoji). To je tak.

A građevinsku čekamo. Zvao je susjede nakon 2 mjeseca (u rujnu) da pogledaju i žale se ako hoće. Nitko se nije žalio, do danas nije izdana građevinska. Samo što nije, imam puno posla
Arhitektica ludi, još ako budale nas stave u 2b grupu nadzora, bit će veselje.

Morali smo sitno mijenjati potkrovlje kod (posebnih) uvjeta i idejnog rješenja, to je to. Sada kod građevinske smo radi njih (da oni ne naje*u ako bude sranja) išli dodatno raditi zaštitu građevinske jame, pa smo na našu dobrotu dobili još čekanja.

Sve u svemu, od onih 60 dana, bit ću sretan ako bude do kraja godine. Bez nje, nitko od građevinaca te ne uzima za ozbiljno.