View Single Post
Staro 12.12.2023., 16:58   #59
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
@c-shadow: na kojem amazonu si ubo slimblade pro, kod nas ili preko bare? Nema ih ni za lijek :/ Bacis koji komentar kako te sluzi? Fali li ti mozda nagib na njemu koji bi pratio prirodniju poziciju ruke/zgloba?

Gledam ga najvise iz razloga sto podrzava dvije bezicne veze, ima solidne tipke + setup do 8 kombinacija po aplikacijama, scroll koji nadam se radi bolje nego na Expertu gdje prsti vole zapinjati za ring, mogucnost 3D printanja baze s nagibom (ali to uzimam sa zrnom soli jer to podize trackball i cudno mi izgleda).
amazon.de.
Ubaciš si u keepu pa čekaš da ti dođe notifikacija.
Evo ti nabrzinu recenzija:
Kugla - velika je i lako se kreće, bolje od adessa i M570
Ne prljaju se toliko ležajevi kao na M570 kojeg sam svaki 2. dan trebao čistiti, ovoga doslovno tjednima ne čistim.
Cursor se dosta glađe kreće nego na M570 gdje je koma trzav. Nije savršeno, ali moguće se treba još malo razraditi. M570 je trebalo dosta vremena da se razradi.
Koristim ga preko njegovog donglea, nema problema s vezom, brzo se pali iz standbya. Dogodilo mi se nekoliko puta da bi na 1-2s prestao reagirati, nije se čak niti čuo zvuk skrolanja. To pripisujem moguće nekim smetnjama na vezi, ipak je to 2.4Ghz komunikacija. Nisam testirao BT niti žično.
Tipke su tvrđe nego M570 i nekako mi nisu baš 100% legle po pitanju pozicije. Volim skrolati prema vrhovima prstiju, a onda su mi ponekad gornje tipke predaleko. Koristim default layout, zasad.
Scroll preko kuglice - ovo mi je super.
Baterija traje jako dugo, punjen je kad sam ga dobio i još se nije potrošila.
Položaj ruke, hm, ioako je dosta nizak, meni je još uvijek malo previsok pa zglob malo pati. Razmišljam da ispilim rupu u stolu i ugradim ga unutra, ali nikako vremena. REkao bih po tom pitanju, ništa bez podloge ispred njega, kao što ima kensington expert ali šira malo. Moram istražiti možda se nađe nešto gotovo na amazonu ili ebayu. I opet bi mi ta ruka bila nekoliko cm više na stolu od lijeve, čini mi se da bi se naginjao na drugu stranu.
Baza s nagibom? Ne čini mi se to kao dobra ideja, ispod kuglice su 3 ležaja koji sad jednoliko raspoređuju masu kugle. Ako nagneš udesno ležati će sve na jednom ležaju i mogao bi se prijevremeno potrošiti.
Nisam ga stigao puno koristiti, recimo da sam još u fazi prilagodbe, ali jako je osjetljiva kugla na pomak, hoćeš kliknuti i ako nisi skroz digao prste s kugle, hoće se pomaknuti u trenutku klika.
Nekako ga za precizni drag&drop izbjegavam, trenutno mi je slimblade na desnoj ruci, a to radim lijevom običnim mišem ili uzmem M570. Nisam ambidexter, ali skoro kad su miševi u pitanju.

Citiraj:
Brine me samo sto nemam pojma kako cu ga transportirati sa sobom na relaciji kuca-posao.
Rekao bih - nikako, IMHO preveliko je to za transport.
Ako ga okreneš kugla ti ispadne taj čas, ne drži se to unutra kao na ergu i ostali "paličnjacima"

Citiraj:

Zadnjih mjesec-dva me palac poceo zuljati na mx ergu. Najvise kada radim repetitivne taskove u excelicama i tako neke gluposti. Jednostavno se pocne kociti i osjecam umor u palcu. Kada modeliram nisam primjetio tolike probleme.
Hm, čudno. "Žulja" te jagodica prsta na kuglici ili neki drugi problem?
Meni se na M570 i na prethodniku (Trackman Wheel) to nije događalo, ali me ponekad kad bi pretjerao znalo stiskati malo u ovom zglobu gdje se palac drži za šaku.
Usput, ima netko ideju kako zamijeniti ležajeve na Logitech Trackman Wheel neka podijeli info, volio bi oživiti legendarnog djedicu

Citiraj:

Pa sam se vratio na mx mastera i odmah pozalio - vratila se ona bol u podlaktici dok radim. Jbt misa mogu jos koristiti samo kad nesto igram ili surfam...
Nešto krivo radiš. Mene nikad nije bolila podlaktica od miša, obično zglob. Obrati pažnju da li lijevo - desno više radiš zglobom ili cijelom podlakticom.
Ako imaš dovoljno mjesta na stolu i lijevo desno radiš cijelom podlakticom, dakle iz lakta, ne bi te trebala boljeti podlaktica.
Jedino kad sam ja osjetio mišiće podlaktice bilo je nevezano za miš/trackball je kad bi dulje vremena držao stistnute tipke i radio drag&drop po ekranu. Moguće ti imaš kod modeliranja baš takav use case.
Dobro ti veli Visage, nema do velike kugle za tako nešto.
c-shadow je offline   Reply With Quote