12.12.2023., 13:22
|
|
|
Flajing super šiiiip
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Autor Nick7
MAX2 5G - kako maknut HT ruter... e, pa moze se!
Potrosio sad nesto vremena, i nasao kako (testirao zasad sa Linuxom).
Prvo, treba staviti VLAN100, te onda sa DHCP-om se potegne IP adresa.
Ali! Treba pogledati koju MAC adresu ima HT-ov ruter, te spoofati tu MAC adresu, jer ocito imaju na modemu (tj. anteni) fixiranu tu MAC adresu.
Nakon izmjene MAC adrese (i podesavanja na VLAN 100), Linux potegnuo DHCP i net radi
UPDATE: Eto.. spojen preko Mikrotika, i radi 
|
Hvala ti na djeljenju infoa
Citiraj:
Autor Tirkiz
Vanjska jedinica koju oni zovu "antena" i jeste modem, u njoj je SIM i PoE LAN kabelom se spaja na WAN routera unutar kuće/stana
Tako da se to može složiti na vlastiti router, jedino je možda problem double NAT jer 4G/5G oprema rijetko ima bridge mode iako sam ja osobno double NAT koristio godinama bez problema, samo DMZ prema mom routeru i dalje na svom router naštimavam sve kao port forward itd
Guglaj, već smo spominjali sve ovo na ovim temama kao i kako pristupiti toj vanjskoj jedinici...
|
Je, baš sam sad prelazio i po starijim porukama.
Za početak sam bio samo zadnje 2 strane prošao, taman mi promakle neke bitne stvari u par stranica prije toga
Super, ide se onda na ovo, nadam se da će uspjeti držati konekciju stabilno i sa reklamiranim brzinama.
|
|
|