Novi Asus router ali ne kužim baš
I sad prva nejasnoća. Ona je postavljena na 192.168.1.1
Asus je na 192.168.50.1 (to su mu tvorničke postavke).
Teltonici sam pokušao isključit DHCP server, jer šta će joj kada je Asus DHCP server ? No, kada to napravim, više ništa ne radi, pa sam vratio ovako.
Ne kužim zašto ništa ne radi ako joj to isključim, pogotovo jer je ona na .1.1, a Asus na .50.1 ?
Ovo je network map od Asusa:
Šta je sad ovaj WAN IP ?
DHCP server postavke Asusa:
Jel ovdje sve u redu ?
WAN postavke Asusa:
Jel ovdje sve u redu ?
I sada općenito pitanje, Teltonika nije u bridge modu. Tu se po forumu spominjalo da nije dobro imati dva routera u mreži, a sada je to tako postavljeno (i doduše radi).
Da je prebacim u bridge mode?
Da li mi za to trebaju oni PPoE podaci od ISP-a i da li uopće da je prebacujem ili ostavim ovako ?
Hvala -->
Znači kupio sam ovu mrcinu od Asusovog routera jer ovaj od HT-a je počeo krepavat, a ionako već dugo želim pravi router.
Router je perverzija, zadnja 2 sata proučavam sve opcije. Posebno je zanimljiv dio sa analizom prometa, klijenata, QoS, itd., no to sada nije bitno.
Doma mi je spoj na net preko Teltonika 4G routera (HT sim kartica).
I sada meni tu nešto (zapravo puno toga) nije baš jasno.
Uboo sam Teltoniku u WAN port od Asusa i sve radi.
Ovo su postavke Teltonike za LAN:
I sad prva nejasnoća. Ona je postavljena na 192.168.1.1
Asus je na 192.168.50.1 (to su mu tvorničke postavke).
Teltonici sam pokušao isključit DHCP server, jer šta će joj kada je Asus DHCP server ? No, kada to napravim, više ništa ne radi, pa sam vratio ovako.
Ne kužim zašto ništa ne radi ako joj to isključim, pogotovo jer je ona na .1.1, a Asus na .50.1 ?
Ovo je network map od Asusa:
Šta je sad ovaj WAN IP ?
DHCP server postavke Asusa:
Jel ovdje sve u redu ?
WAN postavke Asusa:
Jel ovdje sve u redu ?
I sada općenito pitanje, Teltonika nije u bridge modu. Tu se po forumu spominjalo da nije dobro imati dva routera u mreži, a sada je to tako postavljeno (i doduše radi).
Da je prebacim u bridge mode?
Da li mi za to trebaju oni PPoE podaci od ISP-a i da li uopće da je prebacujem ili ostavim ovako ?
Hvala
Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 06.12.2023. u 11:21.
|