View Single Post
Staro 05.12.2023., 20:19   #18979
PR3DA70R
Premium
Moj komp

PR3DA70R's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova

ako upalim svjetlo ima refleksija po ekranu, ovo su slike u polumraku. 90 i 95%

Boja je ujednačena u stavrnosti, siva skroz, kamera prenaglasi pozadinsku svjetlinu. Nema nikakvih mrlja po ekranu ili neujednačenog svjetla.

Tv u svim modovima, osim u gaming modu, odlično barata sa lokalnim dimng zonama, crna je crna i ne vidi se pozadinsko svjetlo. Gaming mod pojača pozadinsko svjetlo pa se po kutovima vidi malo probijanja u tamnim scenama, vjerojatno diming zone ne rade dovoljno agresivno ili ne rade uopće pri 4K 144 hz freesync. Meni ne smeta, bila bi slika pre tamna za gaming i slabije bi se vidjeli detalji u tamnim igrama.
Hvala kolega na trudu, fakat.
Danas sam se zaletio do centra gdje imaju jedan 65 U7K izložen, zamolio dečke ako mogu ubacit stick da prevrtimo video. Očekivao sam bolje rezultate, kad ono ista stvar. Jedino se malo teže vidi jer imaju jaku rasvjetu. Ali može se očito razaznati nepravilnost i te okomite linije. Imaš debele sreće izgleda sa svojim primjerkom doma.

Nakon tog i njih zanimalo kako bi se u tom slučaju pokazale druge televizije, pa smo tako redom probali nekoliko modela i proizvođača. Jedan od kojih mi je najviše vrijedio kao usporedba je TCL C845, ali 55". Siva na 90 i 95% iz onog videa je ujednačena i nema nikakvih šara, pefektno, reko bi bez greške. I da skratim, niti jedan model čak ni drugi modeli od Hisensa, mini LED recimo U8H i ovi A7, A6 serije, čak ni oni nemaju takav problem kao što imaju moja doma i ovaj izložbeni primjerak. Evo ne znam šta bi rekao ni šta da radim. Više uložiti u TV fakat nemrem, ovo je gornja granica cijene a ne bi išao na manji TV. Platio sam 719 eur.

Jedina alternativa mi je neki TCL 65QLED870X1 za koji jedva išta nalazim na netu, identičnu cijenu imaju. I to je to ja mislim.

Imaju jedan U7K zapakiran na lageru. Ne znam da li da riskiram s njim, važem kolike su šanse da taj bude još gori. U najgorem slučaju da ispadne isto pomirio bi se s tim (valjda XD) i gotovo.

Citiraj:
Autor joolka Pregled postova
odgovor za kolege sa dirty screen efekton na Hisensu

na moja 2 Hisensa U7qf i U8qf (65 incha) vidim drty screen efekt u vidu "vertikalnih linija" ako tako mogu nazvati na bijeloj podlozi oko sredine ekrana ,ali nije ovoliko izrazeno,postoji i vidi se ,ali mi ne smeta toliko ,ovo kod vas izleda vise ili kamera tako uhvati da izgleda bas lose
To stoji, kao što sam naveo gore. Svjestan sam da kamera može pojačati efekt. Ali gledam u živo ekran i ujedno držim pred sobom mobitel sa slikom, možda mrvu dramatičnije izgleda na ekranu mobitela. Ali gotovo isto.
Uostalom ne bi ni išao slikati kako bih pokazao da golim okom nisam uočio problem, čak i za vrijeme gledanja sadržaja u nekim scenama.
PR3DA70R je offline   Reply With Quote