Tema: Spori Win2k
View Single Post
Staro 25.04.2002., 16:41   #14
dpajur
PC Ekspert

dpajur's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
Win2k dize hrpu servisa koji obicnom korisniku uopce netrebaju... dobar stari microsoft. Ako ih disableas ili postavis u manual start skratit ces si vrijeme bootanja a i nesto sitno ustedit na memoriji.

Sa druge strane, to sto se pojavljuje samo Norton Antivirus ne znaci previse.. Naime jako puno programa voli nesto pokrenuti kad se Windowsi bootaju (tipa provjera da li si se registrirao online, pa ako nisi gleda da li je proslo vise od 14 dana, pa te opet pita)... Najbolje sva ta smeca pobrisat iz registry-a, naravno prije toga napravit backup za slucaj da to ipak treba Ja bih predlozio emerency repair disk i kratki export Run key-a.

Zatim stavit fiksnu velicinu swap file-a tak da ga Windowsi ne generiraju svaki put moze pomoc, a da ne govorimo koliko su performanse bolje kad se swap file ne fragmentira. Ja preporucam swap stavit na zasebnu particiju i dat mu svo raspolozivo mjesto (free space -5mb), po mogucnosti prvu particiju na disku (najbrzu) ili za slucaj da se ima vise diskova, prvu particiju na najbrzem disku koji nije boot disk.

I cinjenica je da ce se opet Win2k sporije dizat od Windowsa 98, ali to je potpuno druga platforma, drugi kernel, i ako netko zeli da mu se Win2k boota kao Win98 moze zaboravit na to. Jedino kaj se da napravit je ubrzat cijelu stvar. Po meni, dok radi stabilno necu se bunit makar se bootao 15 minuta...

A i netrebate radit shutdown svaki put, dosta je otic u hibernate, sve sto Windows treba napravit je ucitat stanje memorije s diska, tak da vrijeme bootanja ovisi o brzini diska i kolicini memorije (sto manje rama i sto brzi disk - to brze).

Intel Xeon X5550
Asus Rampage II Extreme
6GB Corsair Dominator GT
PowerColor Radeon PCS+ 5870
Samsung PM800 256GB SSD
Samsung F3 EcoDrive 2TB
Seasonic X750
Silverstone TJ-07
Dell U2311H

Cooling:
Thermochill 140.3
Fractal Design 140x3