Napokon sam dobio natrag maticnu sa reklamacije, naravno, maticna je bila ispravna i ja sam bez veze bio 3 tjedna bez nje (napominjem, meni doma se nije htijela upaliti, bijele linije prilikom bootanja itd.).
Onda sam pomislio da je bio problem u Kingmax-u i radu u DC-u. Prodao Kingmax i kupio PQI od gigu. Upalio maticnu, sve radi super, Prime drzi 9h bez beda, Memtest i Super PI pokazuju da maticna radi super sa PQI-jem.
I onda mi se danas dogodi da prilikom obrade videa dobijem BSOD (al kaj je najbolje, bez ikakvih slova, samo plavi ekran). Puknem restart i dobijem blank screen. Resetiram CMOS, boota se, udjem u BIOS postelat postavke, restart, i opet blank (crni) ekran. Vadim sve van iz kutije, micem bateriju na vuru vremena. Vracam, palim, boota se, reko, necu u BIOS da me opet ne sje*e, idem nastaviti do windowsa, kad ono prije onog loading screena, puf, restart, i opet blank screen. Micem malo memoriju po utorima, reset CMOS, stavim memtest, nadje gresku na memi u #8 testu prilikom 1. pass-a (s time da je mema bila na 3-4-4-8 2T na 400Mhz). Opet micem po utorima, resetiram CMOS, palim i udje u windowse. Reko super, ulazim u BIOS rihtam si postavke, memtest prolazi 4 sata na 2,5-3-3-8 1T na 400Mhz, Super PI takodjer... I evo sad radi normalno.
Sad ja vas pitam, koji mu je *urac? Tako mi je znao raditi i sranja sa Kingmaxom. Ocito da nekaj na relaciji, memorija-maticna nes ne sljaka...
Jel to moze biti zbog VDIMM moda koji je bio prije napravljen na maticnoj (sada maknut)? Ja pretpostavljam da je, a sad ako ima netko drugo misljene, molil bi ga da mi pomogne...
Ukratko, kad komp radi, onda radi super stabilno i brzo, al kad pocne srat, onda me *ebe ko malog majmuna...
Sve ostale komponente (pa cak i sama maticna) su provjerene i rade dobro.
P.S. Pardon na duzem postu