View Single Post
Staro 28.11.2023., 09:30   #44143
nub
PREMIUM
Moj komp

nub's Avatar

Datum registracije: Dec 2014
Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
Za zimu imate jako dobre Northwave setove:
Mislim da je ovo akcija jet to bude mnogo skuplje.

https://www.bike-discount.de/en/nort...ights-with-pad
https://www.bike-discount.de/en/nort...leeve-jersey-1

Do -5°c 0 +5 °C ne treba ništa ispod, odjelo je sasvim dovoljno. Buff, rukavice i gamaše su tu mnogo bitnije meni. Pogotovo gamaše jer ja na zimske cipele moram navuci i neporenske navlake za nožne prste i zimske gamaše preko toga jer mi nozni prsti uvijek mrznu.

Ispod odjela po osjećaju i po potrebi pojačavam sa base layerima od tanke likre, al to je rijetkost jer cim se uznojite, odjelo funkcionira i grije.

Edit:

Biciklisticka odjela funkcioniraju na sličan princip kao ronilački neopren koji primi tanki sloj vode između odjela i kože koju tijelo ugrije i omogućava ronjenje u vrlo hladnim uvjetima.
Odjelo radi na isti princip, ali sa znojem. I dok se vozi nema dugotrajnih stajanja ...
I nikad ni u ludilu u zimskim uvjetima se ne nose pamučne stvari.
Ovo jednostavno ne stoji. Mid season tajice i dres dugih rukava (ne jakna s nekim windstopperom?) za zimu -5 do 5? Svašta... S tom opremom bu se jajca sledila i otpala na dužoj vožnji.

Ovo za znoj isto ne stoji. Znoj nije izolator nego vodič. Znači ako si vruč i znojan sve ok, a ako staneš na 5 min kad se to sve ohladi bome će ti dugo trebati da se opet ugriješ kad se krene, ako uopće i uspiješ. Nedaj bože da netko zbuši gumu jer buš se smrzo, a to baš nije ugodno kad si na dužoj vožnji usred ničeg

Nemojte se zajebavat u takvoj obleki na ozbiljno hladnim temperaturama. Dobre tajice koje blokiraju vjetar obavezno. Gore može tanja jakna koja blokira vjetar te ispod koje možete stavljat slojeve. Rekao bih ispod jakne minimalno duga podmajica od poliestera/najlona, za nešto niže temperature jača podmajica od vune, a za jako niske i neki flis kao srednji sloj. Svakako treba obratiti pozornost i na temperaturne raspone pojedinog komada odjeće koje proizvođač obično istakne.

To vrijedi za duže cestovne vožnje po zimi (90km na više).

Za mtb vrijedi isto, ali mi se pokazalo bolje imati sa sobom ruksak u kojem stavim sve slojeve viška i rezervnu podmajicu da se mogu presvući prije spusta jer je penjanje i spuštanje drastično drugačije

Zadnje izmijenjeno od: nub. 28.11.2023. u 09:40.
nub je offline   Reply With Quote