View Single Post
Staro 27.11.2023., 12:55   #8828
Trekkie4
Registered User
Moj komp

Trekkie4's Avatar

Datum registracije: May 2023
Citiraj:
Autor Chuxonja Pregled postova
Oduvijek bio, vrijedi i za crossfire. Više je smisla imao krknut jaču karticu. Manje prtljanja i compatibility problema. Jedino ak se ekipi baš trošile pare pa su išli trpat 2 flagship modela iz aktualne serije jer im jedna high end grafulja nije bila dost
Šteta, gotovo je nakaradno što su napravili od originalne ideje 3dfx-a.

Ono što je imala Voodoo2, a kasnije i Voodoo5 je bilo čisto ludilo, čista genijalnost. Da je nVidia ostala na tom tragu i nastavila proizvodnju "FX" serije (ono što je trebalo biti "GeForce 5", baziranoj na 3dfx arhitekturi), dobili bi savršenstvo.

Ista stvar i sa današnjim PhysX sustavom. O ovome nisam nikad prije razmišljao, samo sam vidio ime prilikom instalacije drivera i zaključio da je PhysX uvijek aktivan gdje god postoji nekakva "fizika" ... nije mi uopće palo na pamet da iza svega stoji nVidia patent, zbog čega se ovo nikad nije probilo. Navodno da je svega par stotina igrica kompatibilno sa ovim standardom, što je apsurdno jer govorimo o vremenskom rasponu od prvoga dana kad je PhysX predstavljen pa sve do dan-danas.

U stvari, ljudi vele da novih PhysX naslova više ni nema, čime ova cijela kombinacija (SLI-PhysX) više nema smisla. Iako sam nešto pročitao da se neslužbeno radi na ovome, i NAVODNO da se bude uskoro vratio natrag.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote