Sad već nekoliko dana "živim" sa novo-nastalom 8600GTS konfom, pa sam mislio podijeliti mišljenje i iskustvo.
Zamislio sam ovo kao zasebne točke, pa ih budem tako i komentirao:
- SLI grafičke ne rade na Crossfire matičnoj (gle čuda...)
- SLI je precijenjen, i kompatibilan samo sa određenim igrama. Šteta, nekako sam ovo zamislio kao super jake i moderne Voodoo2 koje rade na SVIM igrama i platformama
- 8600 GTS je jača nego što se sjećam. Dobio sam bez problema igre kao što su Half Life 2, Portal 2, Black Mesa (na forografiji, gore) da rade na maksimalnim postavkama. Rezolucija je 1280x1024, 60Hz. Međutim, znajući ovo gore napisano vjerojatno se više isplati staviti neku jaču grafu u ovaj komp (8800GT?) nego forsirati pasivno-hlađene 8600 GTS do njihove granice
- Dvije nVidia grafičke iako ne rade u SLI, kompatibilne su sa PhysX sustavom. Korištenje dvije grafičke ... pa čak i u ovakvoj kombinaciji ima prednost jer se jedna kartica koristi isključivo kao PhysX procesorska jedinica, dok je druga kartica zadužena za grafiku. Konkretno, to bi bila ona gornja na PCIe x16, dok je PhysX dolje na PCIe x4 slotu.
- Sad kad sam to rekao, PhysX je baš poput SLI-a precijenjen i danas potpuno beskoristan. Niti jedna igra sa moje Steam liste ne koristi PhysX, čime ovaj setup nema smisla.