View Single Post
Staro 19.11.2023., 19:17   #8807
Trekkie4
Registered User
Moj komp
 
Trekkie4's Avatar
 
Datum registracije: May 2023
Lokacija: Out of Sight, Out of Mind
Postovi: 263
Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
CPU bridge za tu ploču (žuti AGP) je malo teže naći, nisam vidio niti jedan 754->939, a 939 -> AM2 je čak jedan i bio po paprenoj cijeni.
Ne znam zašto, ali sam bio pod dojmom da si nabavio taj CPU modul, sjećam se da smo o tome nešto pričali ali kad točno i što ... to je već u magli. Dok se recimo i dan-danas sjećam da nisi igrao Half-Life, to ti ne mogu oprostiti

A navedena 754 ploča je imala zanimljivu priču - naime prvi sam je put vidio na Njuškalu, prodavao ju je neki nepoznati tip i tražio (po mojem mišljenju) previše love. Tim više što onda u ono vrijeme nisam previše volio 478 i 754, to mi je sve bilo previše "moderno".

Uglavnom, oglas je jednoga dana samo nestao ... pretpostavio sam da je povučen ili prodan. Par mjeseci kasnije, dođe mi jedan poznanik, i kaže da je pokupio nešto starijeg hardvera ali da se on u to ne razumije i da (ako sam zainteresiran) mogu to uzeti. Ja pogledam u auto, a ono veliki (full-size) ATX tower sa ASrock matičnom. Sve drugo je bilo izubijano, hrđavo i prljavo, ali ploča je djelovala ispravno i relativno čisto. Uzeo sam je, testirao i stavio u ormar, gdje je stajala dok ti je nisam prepustio.

Jedan detalj kojeg se sjećam je bio taj da matična nije imala "Northbridge" i "Southbridge" čipove, već je imala oba pod jednim pasivnim ježićem. Naravno, danas je ovo normalno ali onda u ono vrijeme je vidljivo odudaralo od svih normalnih S370, S462 izvedbi.

Citiraj:
Autor Overclock Pregled postova
TUSLice su na pauzi, problemi su kompleksni, ali ima nešto nade za ovu koja je počela postati, nek se malo ohladi i razmisli o životu
Eh, to sam si mogao i misliti... Ma ne trebaš se gnjaviti sa time, slobodno je frkni u dijelove. Samo me zanimalo da li ima novosti.
Trekkie4 je offline   Reply With Quote